Hangtieten

WAT is het toch akelig om hangtieten te hebben. Ik ben net thuis van een vergeefse speurtocht naar een goede beha, voor de zoveelste keer....

Uren ben je bezig. Ze zou je geholpen hebben als je geen hangtieten had. De hele wereld is aardiger voor je als je succes uitstraalt, maar dat kan pas als je een goede beha hebt gevonden waarmee je verbergt dat je hangt.

We leven in tijden van grote tolerantie, zegt men. Soms vraag ik me af wat daarmee bedoeld wordt, want de wereld is lang niet zo lief voor vrouwen die hopeloos lubberen als voor lieden die qua ras of geaardheid anders zijn. De laatste tijd denk ik steeds vaker dat je tolerantie eerder kunt afmeten aan het respect dat men toont voor een dame met hangtieten dan voor rare kunststromingen. Als ik thuis vertel dat iemand me uitschold omdat ik ergens in de weg stond, krijg ik altijd te horen dat zoiets komt doordat Nederland te vol is. Maar vroeger kon ik in elke drukte in de weg staan zonder fuck off te horen. Vroeger was ik slank en fier en rechtop: toen keek ik zelf hooghartig neer op vrouwen met hangtieten. Dat voelde lekker - ik kan het niet ontkennen - en ik heb er veel te weinig spijt van, want tolerantie is een onnatuurlijk goedje. Ik geloof er niet in, en nou heb ik er zelf last van.

Meer over