Handbalsters winnen ruim van Congo

De Nederlandse handbalsters hebben in hun vierde groepswedstrijd van het WK in Servië gedaan wat van hen werd geëist: winnen van de Democratische Republiek Congo. Weliswaar zonder goed te spelen, maar toch met ruime cijfers: 33-21.

AMSTERDAM - Door de tweede zege - eerder was ook de Dominicaanse Republiek zoals verwacht geen partij -- is Nederland zeker van een vervolg in het toernooi. De beste vier van elke poule gaan door naar de knock-outfase. De vrouwen treffen wel een groepswinnaar. De tegenstander is nog onbekend.


Nederland moest het woensdag stellen zonder Nycke Groot en Yvette Broch, die werden gespaard. De eerste helft was zeker niet groots. Na een klein kwartier was het verschil pas drie goals. Wel werd de voorsprong daarna gestaag uitgebreid, waardoor de Afrikaanse opponent geen moment geloof, laat staan uitzicht kreeg op een stunt van formaat.


Estavana Polman, Lois Abbingh en Debbie Bont waren de trefzekerste Nederlandse speelsters. Ze scoorden ieder vijfmaal. De Congolese vrouwen waren bijna geheel afhankelijk van de productiviteit van Christianne Mwasesa (8) en Jumelle Okoko (6).

Meer over