Haase stuit op Fransman Gasquet

Robin Haase moet het bij de Olympische Spelen in de eerste ronde opnemen tegen de Fransman Richard Gasquet. Dat heeft de loting vandaag uitgewezen. Haase is de enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel.

Robin Haase. Beeld epa
Robin Haase.Beeld epa

Met Jean-Julien Rojer doet Haase ook mee in het dubbel. De twee moeten het in hun eerste partij opnemen tegen Leander Paes en Vishnu Vardhan uit India. Paes is een zeer succesvol dubbelaar, maar lag in de aanloop naar de Spelen in de clinch met Mahesh Bhupathi, die weigerde in Londen met hem een duo te vormen. Ook Rohan Bopanna wilde dat niet. Paes speelt nu daarom met de onervaren Vardhan.

Roger Federer begint het olympisch toernooi tegen de Colombiaan Alejandro Falla. De Zwitser keert als winnaar van Wimbledon terug op het gras in Londen. De Serviër Novak Djokovic kreeg de Italiaan Fabio Fognini als tegenstander. De Spaanse titelverdediger Rafael Nadal ontbreekt.

Bij de vrouwen stuit Serena Williams, winnares van Wimbledon, op de Servische Jelena Jankovic, voormalig nummer 1 van de wereld. Haar zus Venus neemt het op tegen de als negende geplaatste Italiaanse Sara Errani. De Russin Maria Sjarapova treft de Israëlische Shahar Peer. De Wit-Russin Victoria Azarenka werd gekoppeld aan Irina Camelia Begu.

Meer over