Update

Grote man Boymans leidt Utrecht langs NAC

Het seizoen van NAC Breda lijkt weinig hoogtepunten te gaan krijgen. De Brabantse eredivisionist liep zaterdag in eigen huis tegen de achtste nederlaag van het seizoen aan. Het was dit keer FC Utrecht dat de fouten bij NAC genadeloos afstrafte. De Domstedelingen wonnen met 5-1.

Ruud Boymans was weer eens de grote man aan de kant van Utrecht. Beeld anp
Ruud Boymans was weer eens de grote man aan de kant van Utrecht.Beeld anp

Dat het al tijden niet loopt bij NAC was op voorhand al duidelijk. Trainer Eric Hellemons zette Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini de afgelopen week buiten de selectie vanwege onprofessioneel gedrag en ook sportief is het op zijn minst pover wat de Bredanaars presteren. NAC was al acht duels zonder zege en voegde daar zaterdag de negende aan toe.

De nederlaag tegen Utrecht had niet gehoeven. Utrecht-coach Rob Alflen zag bij zijn ploeg genoeg fout gaan, maar effectief was het wel. NAC opende het duel fel, maar het was Utrecht dat op voorsprong kwam. Via Mark van der Maarel kwam de bal voor de voeten van Ruud Boymans, die simpel de 0-1 binnen schoot.

Het doelpunt van Boymans kwam net voordat de harde kern van NAC het stadion betrad. De supporters wilden met een lege tribune duidelijk maken dat degradatie naar de Jupiler League wel erg dichtbij komt. Ze waren wel op tijd binnen om de fraaie 1-1 van Jeffrey Sarpong te zien. Hij schoot na 37 minuten de bal hard in de bovenhoek.

Edouard Duplan, terug na tien maanden blessureleed, schoot Utrecht nog voor rust simpel naar 2-1. Dat bleek de doodsteek voor NAC, dat de tweede helft niets meer klaarspeelde. Via Boymans, Rubio Rubin en Nacer Barazite liep Utrecht in de tweede helft weg. Dat na afloop alleen Uros Matic en Erik Falkenburg het NAC-publiek bedankten was tekenend.

NAC zakte naar de zeventiende plaats op de ranglijst en heeft geluk dat hekkensluiter FC Dordrecht het voorlopig ook niet lukt om te winnen.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over