Grote belangstelling voor Zomerexpo

Kunstenaars kunnen zich wegens het grote aantal aanmeldingen niet langer inschrijven voor de ZomerExpo2011, een initiatief van het Gemeentemuseum Den Haag en de Stichting ArtWorlds. In totaal hebben 2.450 deelnemers zo'n 4.750 werken ingestuurd voor de eerste editie, die in juli zal plaatshebben.


Het is de eerste Nederlandse tentoonstelling met een open inschrijving. Volgens directeur Benno Tempel van het Gemeentemuseum is het 'overweldigend om te merken hoeveel behoefte er bestaat onder kunstenaars om te mogen exposeren in een museum'.


De ZomerExpo heeft de naam Anoniem gekozen. Het doel is een beeld te geven van de kunstbeoefening in Nederland in volle breedte. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de gevestigde en niet-gevestigde kunstwereld. Een vakjury beoordeelt de werken vanaf eind maart tot medio april op drie locaties en deelt ze in in de genres landschap, stilleven en portret.


Na de eerste selectieronde verschijnt op internet een overzichtstentoonstelling van zeshonderd werken. Uiteindelijk zijn er van 9 juli tot en met 14 augustus 250 werken te zien in Den Haag. Aan de tentoonstelling zijn drie prijzen verbonden van 5.000 tot 10.000 euro.


Meer over