Grote amateurploegen besluiten tot fusie

De amateur wielerploegen Giant en Löwik gaan na afloop van dit seizoen fuseren. De nieuwe ploeg moet, met een hogere begroting, in staat zijn in veel internationale wedstrijden te starten....

ANP

OOTMARSUM

Han Vaanhold, nu ploegleider van Giant, wordt de eerste man bij de nieuwe ploeg. Voor Wolthuis, nu technisch verantwoordelijk bij Löwik, is geen plaats. Voor de positie als assistent-ploegleider wordt een oud-prof benaderd.

De nieuwe Giant/Löwik-ploeg moet kunnen inspelen op de nieuwe regelgeving van de internationale en nationale wielerunie UCI en KNWU. Vaanhold kan met vier renners met een proflicentie aan de slag.

Over de samenstelling van de gecombineerde ploeg is nog niets bekend. Löwik-renner Marcel van der Vliet uit Oost-Graftdijk zal er in ieder gavel geen deel van uitmaken. Hij is inmiddels uit de ploeg gezet. Ploegleider Wolthuis oordeelde dat de renner, in 1993 achter Knaven de nummer twee van Olympia's Ronde, door zijn slechte gedrag niet meer was te handhaven. Van der Vliet won dit jaar nog de Omloop van de Glazen Stad.

Meer over