GROOT-BTITTANNIE

In de National Gallery of Modern Art de tentoonstelling Surrealism and after, met werk van o.a. Magritte uit de Gabrielle Keiller Collectie....

Edinburgh

Londen

In de Barbican Art Gallery een overzicht van de Belgische schilder James Ensor. Tegelijkertijd wordt in de galerie een retrospectief getoond van fotojournalist Don McCullin uit de periode 1959 tot nu. Tot en met 14 december.

In de National Portrait Gallery sculpturen en portretten van Glenys Barton, van 19 september t/m 11 januari 1998.

De Royal Academy of Arts eert Britse jonge kunstenaars van de Saatchi Collection die inmiddels internationaal zijn doorgebroken met een tentoonstelling. Van 18 september t/m 28 december. Verder in het museum en tentoonstelling van prenten van de Japanse houtsnede-meester Hirosighe: Hirosighe, Images of Mist, Rain, Moon and Snow. Tot en met 28 september.

In de jarige Tate Gallery (100 jaar), t/m 30 november het overzicht van Piet Mondriaan, overgenomen van het Haags Gemeentemuseum.

In de Redfern Gallery (Cork Street) schilderijen, tekeningen en prenten van Elizabeth Butterworth, reliëf en tekeningen van Katie Clemson, t/m 2 oktober.

In de National Gallery de tentoonstelling Seurat and The Bathers. Aan de hand van voorstudies, schetsen en werk van tijdgenoten wordt een aantal van Seurats doeken getoond, waaronder 'Une baignade, Asnières' uit 1884 (t/m 28 september).

Alan Bates in Life support, een toneelstuk van Simon Gray in het Aldwych Theatre. Regie: Harold Pinter.

Meer over