GROOT-BRITTANNIE

In de Royal Academy of Arts de tentoonstelling Victorian Fairy Painting. Tijdens het Victoriaans tijdperk hadden schrijvers, componisten en kunstenaars een bijzondere interesse voor feeën en ander bovennatuurlijk gebeuren, t/m 8 februari....

Londen

In het Victoria & Albert Museum een tentoonstelling van het werk van het interieurontwerpersechtpaar Carl en Karin Larsson, vertegenwoordigers van de zo typisch Zweedse vormgeving. Tegelijkertijd loopt een expositie van kostuums en textiel uit Pakistan (t/m 29 maart), en is er een tentoonstelling over de Japanse kimono in the Taisho-stijl (t/m 22 februari).

Een grote tentoonstelling over het stilleven in de Hayward Gallery. Objects of Desire. The Modern Still Life, t/m 4 januari.

In de Tate Gallery werk van de vier genomineerde kunstenaars voor de Turner Prize. Deze prijs, een bedrag van 20.000 Britse ponden, wordt ieder jaar uitgereikt aan een jonge Britse kunstenaar. Dit jaar zijn genomineerd Christine Borland, Angela Bulloch, Cornelia Parker en Gillian Wearing, t/m 18 januari.

In de Tate Gallery behalve het overzicht van Piet Mondriaan, t/m 30 november aquarellen van Britse kunstenaars van de 17de tot de 20ste eeuw uit de collectie-Oppe, onlangs door de Tate verworven.

In de Barbican Art Gallery een overzicht van de Belgische expressionistische schilder James Ensor, en van fotojournalist Don McCullin uit de periode 1959 tot nu, t/m 14 december.

In de Royal Academy of Arts de jonge Britse kunstenaars van de Saatchi Collection, t/m 28 december.

Meer over