GROOT-BRITTANNIE

Moralist, libertijn, agressieve zelfpromotor, man van het volk. De reputatie van de Britse schilder William Hogarth verschilde nogal door de eeuwen heen....

Londen

Voorts in het British Museum een tentoonstelling van ruim honderd tekeningen van Duitse oude meesters uit de collectie van Edmund Schilling (1888-1974), onlangs door diens vrouw aan het museum geschonken. Van 26 september t/m 4 januari.

Het British Museum wijdt een tentoonstelling aan de Japanse kalligrafie-meester Ogawa Toshu, van 25 september t/m 4 januari.

De Nederlandse kunstenaar Jan Dibbets exposeert werk, onder meer een installatie van drie 'vensters', in de Waddington Galleries, t/m 11 oktober.

In de Barbican Art Gallery een overzicht van de Belgische expressionistische schilder James Ensor. Tegelijkertijd wordt in de galerie een retrospectief getoond van fotojournalist Don McCullin uit de periode 1959 tot nu. Tot en met 14 december.

In de National Portrait Gallery sculpturen en portretten van Glenys Barton, t/m 11 januari 1998.

De Royal Academy of Arts eert Britse jonge kunstenaars van de Saatchi Collection die inmiddels internationaal zijn doorgebroken met een tentoonstelling. Tot en met 28 december. Verder in het museum een tentoonstelling van prenten van de Japanse houtsnede-meester Hirosighe: Hirosighe, Images of Mist, Rain, Moon and Snow. Tot en met 28 september.

In Gallery West (Cabot Place, Canary Wharf) een grote presentatie van de Britse muziekindustrie. Van vaudeville tot Top 100. Tot en met 12 januari 1998.

In het Designmuseum (Shad Tames) de tentoonstelling The Power of erotic design (t/m 12 oktober).

In de National Gallery de tentoonstelling Seurat and The Bathers. Aan de hand van voorstudies, schetsen en werk van tijdgenoten wordt een aantal van Seurats belangwekkende doeken getoond, waaronder 'Une baignade, Asnières' uit 1884 (t/m 28 september).

Meer over