GROOT-BRITTANNIE

In de National Gallery of Modern Art de tentoonstelling Surrealism and after, met werk van o.a. Magritte uit de Gabrielle Keiller Collectie....

Edinburgh

Londen

De Royal Academy of Arts heeft prenten bijeengebracht van de Japanse houtsnede-meester Hirosighe: Hirosighe, Images of Mist, Rain, Moon and Snow. Tot en met 28 september.

In Gallery West (Cabot Place, Canary Wharf) een grote presentatie van de Britse muziekindustrie. Van vaudeville tot Top 100. Tot en met 12 januari 1998.

De Londense Proms beleven hun 103e seizoen. De centrale locatie is al meer dan een halve eeuw de Royal Albert Hall. Tot en met de fameuze Last night op 13 september is daar elke avond een BBC-concert te beluisteren, maar er zijn ook nachtconcerten en matinees. De meeste zijn orkestoptredens, maar dit jaar zijn er ook zeven opera-uitvoeringen, in concertvorm of 'semi-geënsceneerd'. Extra aandacht gaat dit jaar naar Schubert, Brahms, Mendelssohn en Bartók, en er zijn een paar wereldpremières. Tel. 00-44-171.7655575, fax 7650619; http://www.bbc.co.uk/proms/

Granieten beelden van de Engelse beeldhouwer Stephen Cox in de tuin van de Dulwich Picture Gallery (College Road). Tot en met 23 september.

In het Museum of the Moving Image een tentoonstelling over de mythologische figuur van Hercules. Tot en met 11 november.

Clifford Coffin (1913-1972) is bij een handvol bewonderaars bekend als de beste Vogue-fotograaf. De National Portrait Gallery toont een overzicht van zijn werk in The Varnished Truth, Photographs from Voque 1945-1955, t/m 28 september.

In The National Gallery de tentoonstelling Seurat and The Bathers. Aan de hand van voorstudies, schetsen en werk van tijdgenoten wordt een aantal van Seurats belangwekkende doeken getoond (t/m 28 september).

Alan Bates schittert in Life support, een toneelstuk van Simon Gray in het Aldwych Theatre, geregisseerd door Harold Pinter.

Nog tot en met 6 september in theater Piccadilly Elvis, the musical.

In het Lyric Theatre nog tot en met 13 september Marlene, de onvolprezen Sian Phillips als de diva Marlene Dietrich.

In de jarige Tate Gallery (100 jaar) een expositie van de Amerikaanse abstracte kunstenaar Ellsworth Kelly (t/m 7 september). Verder t/m 30 november het overzicht van Piet Mondriaan, geleend van het Haags Gemeentemuseum.

Meer over