GROOT-BRITTANNIE

In de National Gallery of Scotland is de expositie Cassiano dal Pozzo's Paper Museum te zien. Met tekeningen en aquarellen uit de Royal Library van Windsor Castle, van de 17de-eeuwse collectioneur Cassiano dal Pozzo....

Edinburgh

Liverpool

De Tate Gallery wijdt een groot retrospectief aan Paula Rego, een van de meest invloedrijke Britse schilders van Portugese komaf. Tot en met 20 april. Eveneens in de Tate Gallery Characters and conversations, British Art 1900-1930, waarin de galerie het 'zelfbeeld' van de modernisten uit de periode 1900-1930 onderzoekt aan de hand van een groot aantal portretten, zelfportretten en studio-interieurs (tot eind april).

Londen

In het Barbican Centre vanavond een jazzconcert van de Carla Bley Big Band. Carla Bley brengt solo's, duetten met bassist Steve Swallow en trio's met Swallow en de Britse saxofonist Andy Sheppard.

Patti LuPone speelt Callas in de Londense versie van Masterclass, Terrence McNally's toneelstuk over Maria Callas dat in 1996 een Tony Award kreeg. Vanaf 18 april in Queens Theatre.

Nog tot en met 19 april Dawn French in de komische revue Then Again..., in Lyric Hammersmith.

Sian Phillips speelt Marlene Dietrich in de muzikale show Marlene, a tribute to Dietrich van Pam Gems, in Lyric Theatre.

In de Barbican Art Gallery loopt tot en met 26 mei de overzichtstentoonstelling Modern Art in Britain 1910-1914. Ruim 150 werken uit de VS, Rusland, Groot-Brittannië en andere Europese landen illustreren hoe werken van Cézanne, Van Gogh, Matisse en Picasso als inspiratiebron hebben gediend voor Britse kunstenaars als Vanessa Bell, Roger Fry, Duncan Grant en Augustus John.

Het British Museum toont 170 etsen van Scandinavische kunstenaars als Anders Zorn, Edvard Munch en Asger Jorn tot eigentijdse figuren als Per Kirkeby en Sigurdur Gudmundsson. Modern Skandinavian Prints, t/m 20 april.

Meer over