GROOT-BRITTANNIE

The Slow Drag is een toneelstuk van Carson Kreitzer over Billy Tipton, een Amerikaanse jazzsaxofonist die bij zijn dood een vrouw bleek te zijn....

Londen

In het Adelphi Theatre sinds twee weken de 'drop dead Broadway-musical' Chicago met Ruthie Henshall, Ute Lemper, Henry Goodman en Nigel Planer.

Edward Fox en Claire Higgins in A Letter of Resignation van Hugh Whitemore, in Comedy Theatre.

In het Victoria & Albert Museum t/m 18 januari de eerste buitenlandse tentoonstelling van het werk van het interieurontwerpersechtpaar Carl en Karin Larsson, vertegenwoordigers van de typisch Zweedse vormgeving. Tegelijkertijd loopt een tentoonstelling van kostuums en textiel uit Pakistan (t/m 29 maart), en is er een tentoonstelling over de Japanse kimono in the Taisho-stijl (t/m 22 februari).

Een grote tentoonstelling over het stilleven in de Hayward Gallery. Objects of Desire. The Modern Still Life, t/m 4 januari.

De Turner Prize, de belangrijkste onderscheiding in de Britse hedendaagse kunst, is vorige week gewonnen door Gillian Wearing. Ze kreeg de prijs voor haar videofilms '60 Minutes Silence' en 'Sacha and Mum'. De films zijn samen met die van de andere genomineerden Christine Borland, Angela Bulloch, Cornelia Parker nog t/m 18 janauari in de Tate Gallery te zien.

In het Victoria & Albert Museum een tentoonstelling van Japanse kimono's, t/m 22 februari.

In het British Museum een tentoonstelling van ruim honderd tekeningen van Duitse oude meesters uit de collectie van Edmund Schilling (1888-1974), door diens vrouw aan het museum geschonken. Tot en met 4 januari.

In de Barbican Art Gallery een overzicht van de Belgische expressionistische schilder James Ensor, en van fotojournalist Don McCullin uit de periode 1959 tot nu, t/m 14 december.

De Royal Academy of Arts eert Britse jonge kunstenaars van de Saatchi Collection die inmiddels internationaal zijn doorgebroken met een tentoonstelling, t/m 28 december.

Meer over