GROOT-BRITTANNIE

In de National Gallery of Scotland de expositie Lucian Freud: early works, met schilderijen en tekeningen die hij maakte voor en tijdens WO II en het enige beeldhouwwerk van zijn hand, een zandstenen paard....

Edinburgh

Londen

In de Barbican Art Gallery loopt tot en met 26 mei de grote overzichtstentoonstelling Modern Art in Britain 1910-1914. Ruim 150 werken uit de Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië en andere Europese landen illustreren hoe werken van Cézanne, Van Gogh, Matisse en Picasso als inspiratiebron hebben gediend voor Britse kunstenaars als Vanessa Bell, David Bomberg, Roger Fry, Duncan Grant en Augustus John.

In de National Gallery Discovering the Italian Baroque: The Denis Mahon Collection, ruim zestig Italiaanse schilderijen uit de 17de en 18de eeuw van collectioneur sir Denis Mahon. Met meesterwerken van o.a. Guercino, Annibale Carracci, Giordano, Pellegrini en Crespi.

Babycakes is de toneelversie van Armistead Maupins Tales of the City. Door de groep van John Binnie and Clyde Unity. In de Drill Hall. Petula Clark speelt de rol van Norma Desmond, de tragische, oude diva in de musical Sunset Boulevard van Andrew Lloyd Webber in Adelphi Theatre. Jessica Lange speelt Blanche in A Streetcar named Desire van Tennessee Williams, in een regie van Peter Hall, in het Theatre Royal Haymarket. Diana Rigg en David Suchet spelen het ruziënde echtpaar in Who's afraid of Virginia Woolf, een productie van Howard Davies in Aldwych.

In de Royal Academy of Arts de grote overzichtstentoonstelling Braque: the late works. Georges Braque (1882-1963) is een van de meest invloedrijke schilders van deze eeuw geweest, maar bij het grote publiek is slechts een klein deel van zijn oeuvre bekend. De tentoonstelling omvat ongeveer vijftig werken, inclusief de grote series uit zijn late periode - de interieurs, biljarttafels, studio's en vogels. Tot en met 6 april. Verder een retrospectief van architect Denys Lasdun, t/m 16 maart.

Het British Museum toont 170 etsen van kunstenaars als Anders Zorn, Edvard Munch en Asger Jorn tot eigentijdse figuren als Per Kirkeby uit Denemarken en Sigurdur Gudmundsson uit IJsland. Modern Skandinavian Prints, t/m 20 april.

In de National Gallery de expositie Young Gainsborough met werk uit de begindagen van zijn carrière. Tot en met 31 maart.

Meer over