GROOT-BRITTANNIE

In de National Gallery of Modern Art t/m 9 november werken van Pablo Picasso uit de eigen collectie en bruiklenen....

Edinburgh

In de National Gallery of Scotland is de expositie Cassiano dal Pozzo's Paper Museum te zien. Met tekeningen en aquarellen uit de Royal Library van Windsor Castle, van de 17de-eeuwse collectioneur Cassiano dal Pozzo. Tot en met 18 juni.

Londen

Clifford Coffin (1913-1972) is bij een handvol bewonderaars bekend als de beste Vogue-fotograaf. De National Portrait Gallery toont een overzicht van zijn werk in The Varnished Truth, Photographs from Voque 1945-1955, van 13 juni t/m 28 september.

In de Royal Academy of Arts de 229ste editie van de Royal Academy Summer Exhibition. Deze jaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse kunst, is wereldwijd gezien de grootste in zijn soort. Een unieke gelegenheid om werk van aankomende kunstenaars te zien naast dat van de meer gearriveerde, internationale collega's. Veel werken zijn te koop. Tot en met 10 augustus.

In de Whitechapel Gallery (Whitechapel High Street) t.g.v. het 50ste herdenking van de Indiase en Pakistaanse onafhankelijkheid een tentoonstelling van 120 miniatuur-Krishna's, daterend van de 16de tot en met de 19de eeuw. Krishna The Divine Lover, tot en met 27 juli. Tegelijkertijd in de galerie sculpturen van de Britse kunstenaar Cathy de Monchaux.

Het British Museum opent in 2000 een permanente tentoonstelling van Koreaanse kunst. Vooruitlopend daarop vast een overzicht hiervan, te leen van het Koreaanse Nationale Museum en particulieren. Verder tijdelijke exposities van keramiek en porcelijn uit het Midden- en Verre Oosten (t/m 13 juli), prentdrukkunst van Picasso en zijn tijdgenoten in Parijs (t/m 14 september), Modernisme in het Franse medaille-ontwerp (t/m 14 september) en keramiek van de Japanse kunstenaar Sawada Chitojin (1902-1977), t/m 7 september.

De muurinstallaties van de Britse kunstenaar Janet Nathan zijn gemaakt van sprokkelhout en/of gesneden hout. Het Barbican Centre exposeert 30 van haar installaties, t/m 8 juni.

In het Designmuseum (Shad Tames) de tentoonstelling The Power of erotic design. Van een installatie van architect Nigel Coates en erotische sculpturen en amuletten tot meubels en foto's van Carlo Mollino. Tot en met 12 oktober.

Patti LuPone speelt Callas in de Londense versie van Masterclass, Terrence McNally's toneelstuk over Maria Callas dat in 1996 een Tony Award kreeg. In Queens Theatre.

In de Refern Gallery (Cork Street 20) aquarellen van Michael Rothenstein (1908-1993) en schilderijen van Tom Hammick, t/m 19 juni.

Ancient Faces in het British Museum is een tentoonstelling met gemummificeerde portretten uit het oude Egypte. Tot en met 20 juli.

Back to the Future is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen The National Gallery en acht kunstacademies. Studenten werd gevraagd te reageren op een schilderij uit de collectie (t/m 22 juni). Verder zijn tot eind dit jaar elf schilderijen uit de collectie van het Staatskunstmuseum uit Kopenhagen, te zien. Werk van Mantegna, Cranach en Poussin.

Het Victoria and Albert Museum (het National Museum of Art and Design) heeft zijn afdeling zilver heropend. Deze omvangrijke collectie omvat de periode 1300 tot 1800. Tevens ontwerpen van 21 internationale zilversmeden.

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Cristian Dior's 'New Look' in het Imperial War Museum de tentoonstelling Forties Fashion and the New Look, t/m 31 augustus.

Meer over