GROOT-BRITTANNIE

Het Glyndebourne Festival Opera Season duurt tot in augustus. Sfeervolle locatie tussen de gazons; Mozart en andere componisten in modelproducties....

Glyndebourne

Londen

In het Barbican Centre op 30 en 31 juli, 1, 4 t/m 8 augustus twee verschillende voorstellingen door het gezelschap van de Amerikaanse choreografe Twyla Tharp.

De Londense Proms horen al 104 jaar tot de meest karakteristieke evenementen van het internationale muziekleven. Het programma omvat dit jaar zeventig concerten, die zich - uiteraard weer voornamelijk in de Royal Albert Hall - afspelen t/m 12 september. Behalve orkesten treden in de Proms ook koren en kamermuziekgezelschappen op, en groepen die gespecialiseerd zijn in oude of hedendaagse muziek. Ook wereldmuziek en opera (in concertvorm) staan op het programma. Centrale componisten zijn Gershwin, Eisler, Hildegard von Bingen en Szymanowski, 'to name a few'. Het festival biedt voor vier pond een 1998 BBC Proms Guide aan, te verkrijgen via tel. 00.44.1717655575, fax 7650619; www.bbc.co.uk/proms

In de National Portrait Gallery zeventig foto's gemaakt door de Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898), beter bekend als Lewis Carroll. Een onbekend talent van deze befaamde kinderboekenschrijver, wiens foto's een aardig inzicht geven in zijn leven en werk, t/m 11 oktober.

De tentoonstelling Venice through Canaletto's Eyes in de National Gallery omvat ruim twintig schilderijen en tekeningen die deze grote Italiaanse kunstenaar van zijn geboorteplaats maakte, t/m 11 oktober.

In de Hayward Gallery een tentoonstelling van het werk van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman, t/m 6 september.

In het British Museum de eerste grote tentoonstelling die dit prestigieuze museum ooit wijdde aan de cultuur, geschiedenis en kunst van de Maori's, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw Zeeland. De museumcollectie werd afgelopen jaren uitgebreid met eigentijdse (kunst)voorwerpen die het museum direct bij de Maori's kocht. Tot en met 1 november.

Een expositie van de jonge Japanse multi-mediakunstenares Mariko Mori in de Serpentine Gallery (t/m 9 augustus).

Meer over