GROOT-BRITTANNIE

In het Designmuseum (Shad Tames) wordt vandaag de tentoonstelling The Power of erotic design geopend. Van een installatie van architect Nigel Coates en erotische sculpturen en amuletten tot meubels en foto's van Carlo Mollino....

Londen

Patti LuPone speelt Callas in de Londense versie van Masterclass, Terrence McNally's toneelstuk over Maria Callas dat in 1996 een Tony Award kreeg. In Queens Theatre .

The Redfern Gallery (Cork Street) heeft een 'lentetentoonstelling' ingericht met grafiek en keramiek van Picasso (t/m 8 mei).

In de Whitechapel Art Gallery de expositie Antechamber: vijf kunstenaars onthullen de inspiratiebron voor hun kunstwerken. Zo toont David Austin hoe de kleuren van een aantal voorwerpen uit de Egyptische collectie van het British Museum een rol spelen in zijn schilderijen. Verder werk van Steven Pippin, Annelies Strba, Claude Heath en Francis Alys (t/m 18 mei).

Sian Phillips speelt Marlene Dietrich in de muzikale show Marlene, a tribute to Dietrich van Pam Gems, in Lyric Theatre.

In de Royal Academy de grote overzichtstentoonstelling The Berlin of George Grosz, met tekeningen en grafisch werk van George Grosz (1893-1959) uit de periode 1912-1930 (t/m 8 juni).

Ancient Faces in het British Museum is een tentoonstelling met gemummificeerde portretten uit het oude Egypte. Tot en met 20 juli.

De geheel gerenoveerde Galerie Serpentine (Kensington Gardens) heeft nu een eigen 'gallery lawn', waarvoor Richard Deacon een sculptuur maakte. Ook andere installaties en sculpturen van Deacon zijn daar t/m 4 mei te zien.

In de Barbican Art Gallery loopt tot en met 26 mei de grote overzichtstentoonstelling Modern Art in Britain 1910-1914. Ruim 150 werken uit de Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië en andere Europese landen illustreren hoe werken van Cézanne, Van Gogh, Matisse en Picasso als inspiratiebron hebben gediend voor Britse kunstenaars als Vanessa Bell, Roger Fry en Duncan Grant.

Rond de vijfentwintig schilderijen van Monet in de National Gallery, t/m 5 mei. Verder in de Gallery Discovering the Italian Baroque: The Denis Mahon Collection, met werk van o.a. Guercino, Annibale Carracci, Pellegrini en Crespi (t/m 18 mei).

In het Savoy Theatre (The Strand) The importance of being Oscar, een stuk van Micheál MacLiammóir over Oscar Wilde.

Meer over