GROOT-BRITTANNIE

In de National Gallery of Scotland is de expositie Cassiano dal Pozzo's Paper Museum te zien. Met tekeningen en aquarellen uit de Royal Library van Windsor Castle, van de 17de-eeuwse collectioneur Cassiano dal Pozzo....

Edinburgh

Liverpool

In de Tate Gallery Characters and conversations, British Art 1900-1930, waarin de galerie het 'zelfbeeld' van de modernisten uit de periode 1900-1930 onderzoekt aan de hand van portretten, zelfportretten en studio-interieurs (tot eind april).

Londen

In het Designmuseum (Shad Tames) vanaf 1 mei de tentoonstelling The Power of erotic design. Van een installatie van architect Nigel Coates en erotische sculpturen en amuletten tot meubels en foto's van Carlo Mollino. Tot en met 12 oktober.

Patti LuPone speelt Callas in de Londense versie van Masterclass, Terrence McNally's toneelstuk over Maria Callas dat in 1996 een Tony Award kreeg. In Queens Theatre.

The Redfern Gallery (Cork Street) heeft een 'lentetentoonstelling' ingericht met grafiek en keramiek van Picasso (t/m 8 mei).

In de Whitechapel Art Gallery de expositie Antechamber: vijf kunstenaars onthullen de inspiratiebron voor hun kunstwerken. Met werk van David Austin, Steven Pippin, Annelies Strba, Claude Heath en Francis Alys (t/m 18 mei).

Sian Phillips speelt Marlene Dietrich in de muzikale show Marlene, a tribute to Dietrich van Pam Gems, in Lyric Theatre.

In de Royal Academy de overzichtstentoonstelling The Berlin of George Grosz, met tekeningen en grafisch werk van Grosz (1893-1959) uit de periode 1912-1930, t/m 8 juni.

De geheel gerenoveerde Galerie Serpentine (Kensington Gardens) heeft nu een eigen 'gallery lawn', waarvoor Richard Deacon een sculptuur maakte. Ook andere installaties en sculpturen van Deacon zijn daar t/m 4 mei te zien.

In de Barbican Art Gallery loopt tot en met 26 mei de grote overzichtstentoonstelling Modern Art in Britain 1910-1914. Ruim 150 werken uit de Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië en andere Europese landen illustreren hoe werken van Cézanne, Van Gogh, Matisse en Picasso als inspiratiebron hebben gediend voor Britse kunstenaars als Vanessa Bell, Roger Fry, Duncan Grant en Augustus John.

Rond de vijfentwintig schilderijen van Monet zijn t/m 5 mei bijeengebracht in de National Gallery. Verder in de Gallery Discovering the Italian Baroque: The Denis Mahon Collection, meesterwerken van o.a. Guercino, Annibale Carracci, Giordano, Pellegrini en Crespi (t/m 18 mei).

In het Savoy Theatre (The Strand) speelt Simon Callow Oscar Wilde in The importance of being Oscar, een stuk van Micheál MacLiammóir.

Meer over