GROOT BRITTANNIE

Serious games in de Barbican Art Gallery gaat over de interactie tussen de techniek en de hedendaagse kunst. Voorbeelden daarvan komen van Jim Campbell, Cahr Davies, Dille + Scofidio, Harwood, Toshio Iwai, Bill Seaman, Ritsuko Taho en Ann Whitehurst, variërend van non-tech graszaad tot virtual reality, CD-rom en Internet....

Londen

Ter gelegenheid van de naderende soevereiniteit van China over Hongkong, in de Barbican Art Gallery Marc Riboud in China: Forty Years of Photography, een retrospectieve tentoonstelling van de Franse fotograaf Marc Riboud, die verschillende keren naar China is afgereisd om de sociale ontwikkelingen in beeld te brengen.

In de Waddington Galleries, 12 Cork Street, werken op papier van Picasso en Matisse, van 24 juni t/m 19 juli.

Bij Christie's worden op 25 juni werk geveild van belangwekkende hedendaagse kunstenaars als Lucian Freud, Pierre Soulages, Emil Schumacher, Lucio Fontana, Jean Tinguely en Francis Bacon.

Clifford Coffin (1913-1972) is bij een handvol bewonderaars bekend als de beste Vogue-fotograaf. De National Portrait Gallery toont een overzicht van zijn werk in The Varnished Truth, Photographs from Voque 1945-1955, t/m 28 september.

In de Royal Academy of Arts de 229ste editie van de Royal Academy Summer Exhibition. Deze jaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse kunst is wereldwijd gezien de grootste in zijn soort, en een unieke gelegenheid om werk van aankomende kunstenaars te zien naast dat van de meer gearriveerde, internationale collega's. Veel werken zijn te koop. Tot en met 10 augustus.

In het Designmuseum (Shad Tames) de tentoonstelling The Power of erotic design. Van een installatie van architect Nigel Coates en erotische sculpturen en amuletten tot meubels en foto's van Carlo Mollino. Tot en met 12 oktober.

Patti LuPone speelt Callas in de Londense versie van Masterclass, Terrence McNally's toneelstuk over Maria Callas dat in 1996 een Tony Award kreeg. In Queens Theatre.

Sian Phillips speelt Marlene Dietrich in de muzikale show Marlene, a tribute to Dietrich van Pam Gems, in Lyric Theatre.

Ancient Faces in het British Museum is een tentoonstelling met gemummificeerde portretten uit het oude Egypte. Tot en met 20 juli.

De National Gallery heeft acht religieuze doeken en portretten van de Duitse renaissance-schilder Lucas Cranach de Oude in haar bezit. Vanaf 18 juni zijn ze bij elkaar te zien, samen met drie van zijn schilderijen uit de collectie van het Statens Museum in Kopenhagen. Cranach: a Closer Look, van 18 juni t/m 7 september.

Back to the Future is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen The National Gallery en acht kunstacademies. Studenten werd gevraagd te reageren op een schilderij uit de collectie (t/m 22 juni). Verder zijn tot het eind van dit jaar elf schilderijen uit de collectie van het Staatskunstmuseum uit Kopenhagen, te zien.

Meer over