GROOT-BRITTANNIE

In de National Gallery of Modern Art t/m 9 november werken van Pablo Picasso uit de eigen collectie en bruiklenen....

Edinburgh

In de National Gallery of Scotland de expositie Cassiano dal Pozzo's Paper Museum. Met tekeningen en aquarellen uit de Royal Library van Windsor Castle, van de 17de-eeuwse collectioneur Cassiano dal Pozzo. Tot en met 18 juni.

Londen

Op 1 juni wordt in de Royal Academy of Arts de 229ste editie van de Royal Academy Summer Exhibition gehouden. Deze jaarlijkse tentoonstelling van hedendaagse kunst, voor het eerst in 1769 gehouden, is wereldwijd gezien de grootste in zijn soort. De tentoonstelling is een unieke gelegenheid om werk van aankomende kunstenaars te zien naast dat van de meer gearriveerde, internationale collega's. Veel van de werken zijn te koop. Tot en met 10 augustus.

Krishna, de achtste incarnatie van de Hindoe-god Vishnu is een van de meest aanbeden goden in Azië. Ook veel kunstenaars hebben zich laten inspireren door dit opperwezen. In de Whitechapel Gallery in het kader van de 50ste herdenking van de Indiase en Pakistaanse onafhankelijkheid een tentoonstelling met 120 miniatuur-Krishna's, daterend van de 16de tot en met de 19de eeuw. Krishna The Divine Lover, van 30 mei tot en met 27 juli. Tegelijkertijd in de galerie sculpturen van de Britse kunstenaar Cathy de Monchaux.

De muurinstallaties van de Britse kunstenaar Janet Nathan zijn gemaakt van sprokkelhout en/of gesneden hout. Het Barbican Centre exposeert 30 van haar installaties, t/m 8 juni.

In het Designmuseum (Shad Tames) de tentoonstelling The Power of erotic design. Van een installatie van architect Nigel Coates en erotische sculpturen en amuletten tot meubels en foto's van Carlo Mollino. Tot en met 12 oktober.

In de Royal Academy nog t/m 8 juni The Berlin of George Grosz, met tekeningen en grafisch werk van George Grosz (1893-1959) uit de periode 1912-1930.

Ancient Faces in het British Museum: gemummificeerde portretten uit het oude Egypte (t/m 20 juli).

Meer over