GROOT-BRITTANNIE

In het Victoria & Albert Museum een tentoonstelling van Japanse kimono's, t/m 22 februari...

Londen

De Engelse Nationale Opera onder muzikale leiding van Paul Daniel brengt The Flying Dutchman van Wagner. De regie is van de Noor Stein Winge. Willard White zingt de rol van de gedoemde zeeman en Rita Cullis is zijn redder, Senta. Voorstellingen het Coliseum op 10, 15 en 17 oktober. Tel. 00.44.171.6328300.

In de Tate Gallery behalve het overzicht van Piet Mondriaan, eveneens t/m 30 november aquarellen van Britse kunstenaars van de 17de tot de 20ste eeuw uit de collectie-Oppe die pas door de Tate werd verworven.

De Whitechapel Art Gallery Portrait of a Decade, een overzicht van het werk van de Mexicaanse schilder en revolutionair David Alfaro Siqueiros, die Jackson Pollock sterk heeft beïnvloed. Tot en met 2 november.

Het British Museum wijdt een tentoonstelling aan de Japanse kalligrafie-meester Ogawa Toshu, t/m 4 januari.

Voorts in het British Museum een tentoonstelling van ruim honderd tekeningen van Duitse oude meesters uit de collectie van Edmund Schilling (1888-1974), onlangs door diens vrouw aan het museum geschonken. Tot en met 4 januari 1998.

De Nederlandse kunstenaar Jan Dibbets exposeert werk, onder meer een installatie van drie 'vensters', in de Waddington Galleries, t/m 11 oktober.

In de Barbican Art Gallery een overzicht van de Belgische expressionistische schilder James Ensor. Tegelijkertijd wordt in de galerie een retrospectief getoond van fotojournalist Don McCullin uit de periode 1959 tot nu. Tot en met 14 december.

In de National Portrait Gallery sculpturen en portretten van Glenys Barton, t/m 11 januari 1998.

De Royal Academy of Arts eert Britse jonge kunstenaars van de Saatchi Collection die inmiddels internationaal zijn doorgebroken met een tentoonstelling. Tot en met 28 december.

Meer over