GROOT-BRITTANNIE

In de National Gallery of Modern Art de tentoonstelling Surrealism and after, met werk van o.a. Magritte uit de Gabrielle Keiller Collectie....

Edinburgh

Londen

Het overzicht van een van Schotlands meest gevierde portretschilders Sir Henry Raeburn (1756-1823), dat onlangs in Edingburgh te zien was, is in de Londense National Portrait Gallery gearriveerd, t/m 1 februari. Ook in de National Portrait Gallery sculpturen en portretten van Glenys Barton, t/m 11 januari.

In de Tate Gallery werk van de vier genomineerde kunstenaars voor de Turner Prize. Deze prijs, een bedrag van 20.000 Britse ponden, wordt ieder jaar uitgereikt aan een jonge Britse kunstenaar. Dit jaar zijn genomineerd Christine Borland, Angela Bulloch, Cornelia Parker en Gillian Wearing, t/m 18 januari.

In het Victoria & Albert Museum een tentoonstelling van Japanse kimono's, t/m 22 februari.

In de Tate Gallery behalve het overzicht van Piet Mondriaan, eveneens t/m 30 november aquarellen van Britse kunstenaars van de 17de tot de 20ste eeuw. Het is de collectie-Oppe die onlangs door de Tate werd verworven.

Het British Museum wijdt een tentoonstelling aan de Japanse kalligrafie-meester Ogawa Toshu, t/m 4 januari.

In de Barbican Art Gallery een overzicht van de Belgische expressionistische schilder James Ensor. Tegelijkertijd wordt in de galerie een retrospectief getoond van fotojournalist Don McCullin uit de periode 1959 tot nu, t/m 14 december.

De Royal Academy of Arts eert Britse jonge kunstenaars van de Saatchi Collection die inmiddels internationaal zijn doorgebroken met een tentoonstelling, t/m 28 december.

Meer over