Groningen is in de greep van onopgeloste moorden

Groningen verwerft zich in rap tempo de reputatie van 'misdaadstad' van Nederland. De vondst van stoffelijke resten van twee jonge vrouwen eind vorige week bracht het aantal moorden in de stad dit jaar op acht....

Van onze verslaggever

GRONINGEN

De stad is vooral in de greep van de vaak lugubere en onopgeloste moorden op straatprostituees. De 19-jarige vrouw die vrijdag door studenten op een geheime 'afwerkplek' in de wijk Paddepoel dood werd aangetroffen, was volgens de politie een tippelaarster.

De vrouw, van wie de identiteit nog niet is vrijgegeven, is sinds eind 1993 de vierde tippelaarster die haar activiteiten met de dood heeft moeten bekopen. De Roemeense Michelle Fatal, Annelies Reinders en Antoinette Bont gingen haar voor. De moorden zijn nog onopgelost. Vooralsnog sluit de politie een verband tussen de drie eerdere zaken en de moord in Paddepoel uit.

Een dag voor de vondst van het stoffelijk overschot in Paddepoel werd vlak bij het Noorderstation het lijk aangetroffen van een 18-jarige studente. De politie gaat uit van twee verschillende daders. Beide vrouwen zijn door geweld om het leven gebracht. Op welke wijze wordt in verband met het onderzoek niet naar buiten gebracht.

Twee teams van elk ongeveer twintig rechercheurs werken aan de beide moordzaken. De regiopolitie Groningen, die in grote financiële nood verkeert, dreigt door de grote hoeveelheid geweldsmisdrijven in korte tijd overbelast te raken. Uit het aanzienlijk rustiger Drenthe zijn vier rechercheurs naar Groningen gestuurd om de collega's bij te staan. Ook zijn politiemensen van verlof teruggehaald.

Eerder dit jaar werden in Groningen een tienjarige jongen, een 16-jarig meisje, drie vrouwen van 33, 38 en 57 jaar en een 38-jarige man om het leven gebracht.

Meer over