Graus gaat rol in Flikken Maastricht opeisen

PVV-Kamerlid Dion Graus wil een gastrol als 'animal cop' in de serie Flikken Maastricht opeisen. Dat zei hij vandaag in het televisieprogramma Jinek.

HAAG - PVV-kamerlid Dion Graus (M) gaat op de foto tijdens de verkiezingsavondvan zijn partij na de gemeenteraadsverkiezingen. Beeld anp
HAAG - PVV-kamerlid Dion Graus (M) gaat op de foto tijdens de verkiezingsavondvan zijn partij na de gemeenteraadsverkiezingen.Beeld anp

Graus liet 2 jaar geleden in Jineks programma zijn haar afknippen door Flikken-acteur Victor Reinier. In ruil daarvoor werd hem een gastrol in een aflevering toegezegd. Producent Rolf Koot van Eyworks gaf tijdens het programma telefonisch zijn fiat aan het plan.

Maar 2 jaar later heeft Graus nog steeds niet mogen schitteren in Flikken Maastricht en daar laat hij het niet bij zitten, zei hij zondag.

Graus werd door Jinek ook gevraagd naar de 'minder Marokkanen' uitspraken van zijn partijleider Geert Wilders. Hij zei dat hij niet mee had gedaan met het 'minder, minder, minder' scanderen toen Wilders op verkiezingsavond aan een zaal vol PVV'ers vroeg of ze meer of minder Marokkanen willen. 'Ik doe nooit mee aan massahysterie', zei Graus.

Hij verwijt Wilders niks; hij weet hoe die het bedoeld heeft. Graus zei dat onder de mensen die meeklapten en scandeerden op verkiezingsavond PVV'ers zaten die in de dagen erna de partij de rug toekeerden. Ze deden dat volgens hem om andere redenen dan de Marokkanen-uitspraken. Ze voelden zich volgens Graus bedreigd, vreesden voor hun carrière na de PVV of waren ontevreden over hun lage plek op de lijst voor de Europese verkiezingen.

cene met Victor Reinier en Angela Schijf in de TROS politieserie Flikken Maastricht. Beeld anp
cene met Victor Reinier en Angela Schijf in de TROS politieserie Flikken Maastricht.Beeld anp
Geert Wilders (R) en Dion Graus (L) knuffelen pups in de zeehondencreche van Lenie 't Hart. Beeld anp
Geert Wilders (R) en Dion Graus (L) knuffelen pups in de zeehondencreche van Lenie 't Hart.Beeld anp
Meer over