Gratis rondhangen in de lobby

Eten en drinken


De kamerprijzen van het Savoy zijn vanaf 550 euro, maar je hoeft er niet te logeren om een indruk te krijgen van het beroemde hotel. Het is een prachtige plek om bij te komen van een middagje shoppen of een museumbezoek. Nieuw is Savoy Tea, een tearoom voor, natuurlijk, een traditionele high tea. Een 'los' kopje van een van Savoy's eigen blends kan natuurlijk ook. Inpandige restaurants: de Thames Foyer, het River Restaurant en de Savoy Grill. In de monumentale lobby met haardvuur is consumptie niet verplicht. Reserveren in de restaurants en tearoom is aan te bevelen. Voor contactinformatie en openingstijden zie:


fairmont.com/savoy


Indiaas


We aten uitstekend Indiaas even verderop aan de Strand in restaurant Sitar. sitarstrand.co.uk


Boottocht


De Theems ligt om de hoek van het Savoy. Vijf minuten lopen van het hotel ligt Embankment Pier waar veerboten vertrekken naar allerlei attracties langs de rivier, zoals Tate Modern, Tate Britain, het London Aquarium en een aantal andere bezienswaardigheden. De bootdiensten opereren volgens een openbaar-vervoerssysteem: op vaste tijden en volgens vaste routes.


tfl.gov.uk


Pub


In de veronderstelling dat er alleen toeristen komen, gingen we naar de Sherlock Holmes Pub aan de nabijgelegen Northumberland Street. Het traditionele café herbergt een collectie voorwerpen gebaseerd op de beroemde detective uit de romans van Sir Arthur Conan Doyle. Die namen we op de koop toe; we vonden een sfeervolle bar met houten lambrizeringen, tonnetjes, kruiken, vriendelijke obers en stamgasten. Volg het advies van een van hen: 'Forget about that detective, sit down and have a drink.' Ook goede pubfood.


10 Northumberland Street. www.visitlondon.com


Mooiste paardenschilderij


Aan Trafalgar Square, vlakbij het Savoy, ligt de National Gallery en erachter de National Portrait Gallery. Maak een plan de campagne voor de National Gallery. Die is met tientallen zalen vol schilderkunst te groot voor een uurtje ronddwalen. Vergeet niet het mooiste geschilderde paard ter wereld te bekijken: Whistlejacket van George Stubbs. Tot 16 januari is er een tijdelijke expositie over schilderijen van Venetië. De National Portrait Gallery is aan de achterkant: portretten vanaf de 16de eeuw tot nu. Tot 20 februari: moderne fotoportretten van Taylor Wessing.


nationalgallery.org.uk


npg.org.uk


Lezen


Op loopafstand is Charing Cross Road, een winkelstraat met veel boekhandels. Antiquariaten, maar ook vestigingen van W.H. Smith en kunstboekhandel Zwemmer, en het boekenwarenhuis Foyles, een begrip in Londen.


Meer over