Grande Hotel, Bergen achter Sotsji, De reünie

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Het vervallen Grande Hotel in Mozambique. Beeld afp
Het vervallen Grande Hotel in Mozambique.Beeld afp

Grande Hotel

Canvas, 18.47 uur

Documentaire uit 2010 over het Grande Hotel Beira in Mozambique. In de jaren vijftig verrees in de stad Beira een vijfsterrenhotel. Met al zijn pracht en praal stond het symbool voor de hoogmoed van het kolonialisme. Nu wonen er 3.500 Mozambikanen en is een groot deel gesloopt of verkocht.

De bergen achter Sotsji

NPO 2, 19.35 uur

Jelle Brandt Corstius bezoekt het arme Armenië, een van de meest geïsoleerde landen van de Kaukasus en daardoor afhankelijk van Rusland. De werkloosheid is officieel 37,5 procent, maar in werkelijkheid nog hoger. Een reden voor de economische malaise is de slechte relatie die Armenië met zijn buren heeft.

Jelle Brandt Corstius. Beeld anp
Jelle Brandt Corstius.Beeld anp

Terzake

Canvas, 20.00 uur

BBC-verslaggeefster Jane Corbin maakt een rondgang langs verdrukte christenen in Irak, Syrië, Libanon en de Westelijke Jordaanoever. De dictators hebben de christenen in het Midden-Oosten altijd een redelijke bescherming geboden. In Syrië zijn ze als de dood dat Assad van het toneel verdwijnt.

De reünie

NPO 1, 20.30 uur

In dit programma van Patrick Lodiers wordt vandaag de tweede klas uit 1999 van het Montessori Lyceum in Amsterdam herenigd. Minke neemt op Koninginnedag 2007 een XTC-pil en raakt daarna in coma. Nog altijd ondervindt ze er hinder van. Lisette leeft voor de cricket en laat zien waarom het zo'n mooie sport is.

Patrick Lodiers. Beeld anp
Patrick Lodiers.Beeld anp

The Pennine Way

BBC 2, 20.30 uur

In het slot van deze vierdelige natuurserie waarin Paul Rose langs de Pennine Way reist, gaat hij naar het dorp Malham, gelegen op de hoogvlakte Yorkshire Dales. Hij brengt ook een bezoek aan de schapenmarkt in Wensleydale en drinkt een pint in de hoogst gelegen kroeg van Groot-Brittannië.

Het uur van de wolf

NPO 2, 22.45 uur

Eerste deel van de documentaire die Alex Gibney over Frank Sinatra maakte. Gibney vertelt het verhaal van The Voice aan de hand van zijn fameuze 'afscheidsconcert' uit 1971. Sinatra zelf is in deze film vrijwel continu te horen of te zien. Daarnaast komen Bruce Springsteen, Harry Belafonte en Quincy Jones voorbij.

Frank Sinatra. Beeld ap
Frank Sinatra.Beeld ap
Meer over