Goudprijs onderuit door onverwacht goed nieuws

.GOUD - De goudprijs beleefde woensdag de grootste daling sinds 2008. Beleggers namen hun winst na onverwacht positieve berichten over de Amerikaanse economie. De goudprijs daalde ruim 5 procent tot 1.761 dollar (1.221 euro) per troy ounce (31,1 gram). De afgelopen maanden brak de goudprijs records omdat beleggers een veilige haven zochten. Maandagavond brak goud voor het eerst door de grens van 1.900 dollar. Dinsdag zakte de prijs al fors door de hoop op nieuwe stimuleringsmaatregelen, woensdag gaf een onverwacht sterke stijging van de orders voor duurzame goederen in de VS beleggers nog wat meer moed.

INDICES

De AEX boekte voor de derde dag op rij winst, ondanks de koersval van Heineken. De AEX sloot 1,2 procen hoger. De DAX-index klom 2,7 procent, dankzij sterke koerswinsten van Duitse autobouwers. Ook de Dow eindigde weer in de plus: 1,3 procent.

ING

ING Bank vordert ruim 44 miljoen euro terug van het failliete uitvindersbedrijf InnoConcepts, staat in het tweede faillissementsverslag. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) deed in februari aangifte tegen bestuur en commissarissen van InnoConcepts . Ze zouden geld aan het bedrijf hebben onttrokken.

GOOGLE

Internetbedrijf Google betaalt 500 miljoen dollar boete als schikking voor de verkoop van illegale advertenties aan apothekers in Canada. De Canadese online-apothekers verkochten medicijnen op recept zonder de Amerikaanse veiligheidsvoorschriften na te leven. Ze gebruikten Googles Adword om hun Amerikaanse klanten te bereiken.

RAET

Salarisstrookverwerker Raet, de grootste in Nederland, wordt overgenomen door investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Raet is nu in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Taros Capital en het Amerikaanse Advent International. Het bedrijf heeft 130 miljoen euro jaaromzet en negenhonderd medewerkers.

undefined

Meer over