Golf

WE zaten in de auto, op weg naar de supermarkt. Helaas hadden we de rode in plaats van de groene golf: stoplicht na stoplicht stond op rood....

We kochten jam, tandpasta en aardappels. Bij het verlaten van de winkel kwam een meisje naar ons toe met een gulden om ons boodschappenkarretje over te nemen, maar ik zei, dat ik het altijd veel te leuk vind om zelf met m'n gulden in de rij karretjes te klikken. Een van de weinige speelgoedjes voor huisvrouwen, toch? Het meisje ging weg en ik zag toevallig dat Flip me vreemd aankeek. 't Was een vermoeide, teleurgestelde blik. Er sprak iets uit van: wat ben jij toch een zeikwijf..., en toen zag ik dat het voor hem heel vertrouwd was om die blik in z'n ogen te hebben. Hij vond me dus al heel lang een zeikwijf..., terwijl ik juist dacht dat hij me altijd een beetje schattig vond met m'n klikkende karretje.

Omdat hij een lieve man is, was het zijn bedoeling niet om me te laten weten dat hij soms zo verschrikkelijk moe van me werd. Toen hij zag dat ik zijn blik had begrepen, schrok hij zichtbaar. Bij het inladen van de boodschappen was hij zo vriendelijk behulpzaam, dat het op medelijden leek. Op de terugweg hadden we weer een rode golf die maar niet groen werd. Ik vroeg niet om uitleg. Ik had altijd gedacht dat je als oudere vrouw je partner kunt verliezen omdat je dik en lelijk wordt, maar niet gewoon omdat hij je vervelend vindt. Ik was in shock.

Meer over