NieuwsEasyJet

Goedkope citytrip vanaf Schiphol is terug van weggeweest

Het lijkt gedaan met de rust voor de omwonenden van Schiphol. EasyJet begint vanaf 1 juli weer te vliegen vanaf Amsterdam. Tegelijk breidt KLM het aantal bestemmingen verder uit, vooral naar Zuid-Europa.

null Beeld Bloomberg via Getty Images
Beeld Bloomberg via Getty Images

EasyJet hervat deze zomer 35 routes van Schiphol naar Europese bestemmingen. De vluchtfrequentie zal volgens de Britse prijsvechter ‘in lijn met de klantvraag’ wel lager liggen dan gebruikelijk. EasyJet zal vanaf Schiphol onder meer gaan vliegen op Londen Gatwick en Londen Luton. Ook steden als Milaan, Napels, Nice, Berlijn, Malaga, Mallorca en Tel Aviv worden per juli weer aangedaan. Vanaf augustus komen daar onder meer Rome, Venetië, Wenen, Kopenhagen en Londen Stansted bij.

EasyJet schortte sinds eind maart zijn vluchten tijdelijk op. Bij het hervatten van de activiteiten zullen de nieuwe veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Zo gelden er strengere schoonmaak- en desinfectieprocedures. Ook zijn mondkapjes voor passagiers en crew verplicht. Verder wordt er op de korte afstandsvluchten geen eten en drinken geserveerd.

De KLM gaat het aantal bestemmingen verder uitbreiden. In juli wil KLM naar 73 bestemmingen vliegen. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de dertig bestemmingen waar in mei naar werd gevlogen en ook flink meer dan in juni; deze maand staan 45 bestemmingen gepland.

Volgens KLM zal in juli 25 tot 30 procent van het normale aantal vluchten worden uitgevoerd. Daarbij wordt ruim driekwart van alle bestemmingen weer aangedaan. In totaal gaat het om meer dan drieduizend vertrekkende vluchten vanaf Schiphol.

Lees ook

Vleugellam: coronaramp gaat aan geen enkel Europees luchtvaartbedrijf voorbij
Twee maanden nadat het vliegverkeer tot stilstand is gekomen, maakt de luchtvaart de voorlopige balans op. In Europa leidt de coronapandemie al tot tienduizenden ontslagen, de afschrijving van honderden vliegtuigen en miljarden aan staatssteun. En het einde is nog niet in zicht.

Vliegen in virustijd: beangstigende stilte op de boordradio
Zo’n 3.800 Nederlandse verkeersvliegers zitten al bijna twee maanden thuis omdat de coronapandemie het luchtverkeer heeft verlamd. Af en toe mogen ze nog de lucht in. Hoe dat is? ‘Een collega die positief werd getest zat zes weken vast, in Taiwan.’

Meer over