Goedemorgen

Goedemorgen, daar ben ik dan. Ik had liever nog twee jaar gewacht, maar omstandigheden dwongen de krant mij deze ereplaats nu al aan te bieden....

De Ronde van Vlaanderen.

Remco Campert zou er misschien een stukje aan hebben gewijd. Maar ik heb geen seconde van het wielerspektakel gezien. Ik stel me zo voor dat er iemand op de Muur van Geraardsbergen is ontsnapt en dat het peloton hem niet meer te pakken kreeg. Ik had daar natuurlijk met een vlaggetje moeten staan. Ach, je mist meer dan je meemaakt. Dat hou ik mezelf maar voor.

Dan maar een ander onderwerp. Iets over de poes, altijd goed. We hebben weliswaar zo’n beest in huis, maar ik wil haar nog even als geheim wapen achter de hand houden. Dan de ribes die er uitbundig op los bloeit – heeft u er behoefte aan?

Ik wel.

Maar niets is zo moeilijk als een plant onder woorden te brengen. Zeg maar eens iets over de pinksterbloem die gisteren voor het eerst op verschillende plaatsen in het land werd waargenomen.

De pinksterbloem!

Dan denk ik aan mijn oude moeder. Zij plukte in haar jeugd pinksterbloemen bij het leven. Voor haar was de pinksterbloem het begin van iets anders; de lente, nee, de zomer. Ik volg haar in deze.

We beginnen vandaag aan iets nieuws, zelfs als het regent. Nogmaals: goedemorgen.

Meer over