Goede verkoop chocola en bier helpt stemming niet

Stemming

De aandelenmarkten in Europa hebben donderdag een stap teruggedaan na de opmars van de afgelopen dagen. Het goede nieuws was in de aanloop naar het goede nieuws al in de koersen verwerkt, dus het goede nieuws was geen nieuws meer. Nu de schuldencrisis in de Verenigde Staten voorlopig is bezworen, richten beleggers hun blik weer op bedrijvennieuws.

Indices

De AEX-index in Amsterdam eindigde met een verlies van 0,2 procent op 382,51 punten. De Midkap-index voor middelgrote fondsen daalde 0,5 procent tot 585,34 punten. De hoofdgraadmeters in Londen stegen 0,1 procent, die in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent. In New York daalde de Dow Jones marginaal (0,01 procent), de Nasdaq steeg 0,6 procent.

KPN

América Móvil liet woensdagavond weten het voorgenomen bod van 2,40 euro per aandeel op KPN niet door te zetten vanwege de beschermingswal die de Stichting KPN heeft opgeworpen en de gesprekken die met KPN zijn gevoerd. Volgens KPN waren de Mexicanen niet bereid de prijs te verhogen. Het aandeel stond met een verlies van 7,9 procent onderaan de AEX.

Nestlé

De omzet van het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé, bekend van Nescafé, Kitkat en Häagen-Dazs steeg in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 4,4 procent ten opzichte van 2012. Dat deed beleggers deugd: het aandeel steeg in Zürich 3,1 procent. Geruchten dat de Zwitsers achter het Italiaanse Ferrero aan zouden zitten, bekend van Nutella en de Kinder Surprise-eieren, werden door de 88-jarige eigenaar (en rijkste man van Italië) Michele Ferrero ontkend.

Super

Carrefour won in Parijs 3,1 procent. Het supermarktconcern behaalde in het derde kwartaal meer omzet in thuisland Frankrijk, waar de inkomsten de laatste twee jaar juist daalden.

Bier

In Londen klom SABMiller 4,2 procent. Het Brits-Zuid-Afrikaanse moederbedrijf van Grolsch bleek in de eerste helft van zijn boekjaar iets meer bier te hebben verkocht.

IBM

De omzet van IBM daalde in het derde kwartaal sterker dan analisten hadden voorzien. Het technologiebedrijf werd daarvoor gestraft met een koersverlies van 6,5 procent. Ook eBay daalde sterk (4,3 procent).

undefined

Meer over