Goede ripped jean en een broek als een kampeertent

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

null Beeld Frans van Zijst, Hans Hermans
Beeld Frans van Zijst, Hans Hermans

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws en LINDA.tv

Laten we het nu eens niet hebben over die twee razendknappe vriendinnen, vlogger Monica Geuze & influencer Anna Nooshin, die op de cover van Linda.meiden met elkaar zoenen terwijl zij niet lesbisch zijn, én het rumoer dat ze daarmee veroorzaakten. Ik vind: iedereen mag tonghockeyen met wie-ie wil, mits met wederzijdse instemming. Zo, klaar.

Waar we het wél over gaan hebben, zijn spijkerbroeken, ook belangrijk. We zien de vlogger met 358 duizend volgers hier in een gangbaar setje. Wie heeft 't niet in de kast hangen? Het bikerjack is wat volumineus en slurpt de ieniemini Monica een beetje op. Noppenbloesje, niks mis mee, alsook de zwarte laarsjes. Dan de jeans. Als sinds 1975 lees ik in de modebladen dat jeans in zijn. Uiteraard bedoelen de modekenners wat er zoal van spijkerstof wordt ontworpen.

Na de werkoveralls, tuinbroeken, boyfriend jeans wordt het nu de winter van de Canadian tuxedo, oftewel van top tot teen in spijkerstof, liefst zo donkerblauw mogelijk (zie Calvin Klein en Stella McCartney). Ook de superwijde pijp en de hoge taille beleven een dertiende comeback. De ripped jeans die Mon draagt zijn niet meer weg te denken. Soms zie je gruwelijk mislukte exemplaren - van die mom jeans met zorgvuldig gemaakte gaten die ook nog omzoomd zijn - maar deze is fijn. Laatste tip: jeans van het merk Mud zijn mooi en duurzaam - als je er klaar mee bent, kun je 'm inruilen.

null Beeld Novum
Beeld Novum

Arno kantelberg, hoofdredacteur esquire

Laten we het erop houden dat de veelzijdige tv-Twent Erik Dijkstra zijn Eric Corton-Erlebnis nog moet krijgen. Corton zag ook pas op latere leeftijd het licht. Ooit was hij een in afgeknipte cargobroek geharnaste oudere jongere, inmiddels een in maatwerk gestoken voorbeeld voor alle heren te lande, oud én jong.

Programmamaker Dijkstra (die overigens ook een fijn boek over schaatser Hans van Helden schreef) kleedt zich zoals hij praat: hard. Het is alsof hij bang is voor het penseel, voor de frisse kleur; hij lijkt alleen de grove streek te kennen. In mijn aantekeningen lees ik: zwarte overhemden met kragen als zwaarden op een skûtsje; riemen waarmee je een hutkoffer kunt vergrendelen; zware leren jacks; vlammende cowboylaarzen onder een pak.

Hier zien we de veertiger in een te vaak gewassen, te zelden gestreken bloesje en een combatbroek die de liefhebber bij Bever kan vinden op de afdeling kampeertenten. Dijkstra is geen kleine jongen, maar ik schat in dat zijn omvangrijke collega Frank Evenblij hier nog bij had gepast. Over de schoenen had ik me graag uitgesproken, maar die zijn verstopt in de voortent.

null Beeld Hans Hermans
Beeld Hans Hermans
Meer over