Glasgow Rangers dankt kleine zege aan Albertz

Dick Avocaat had het voor de wedstrijd al gezegd. 'Met een overwinning van 1-0 ben ik tevreden.' Met dat resultaat sloot zijn ploeg, Glasgow Rangers, gisteravond voor eigen publiek de wedstrijd tegen Kaisarslautern af....

Van onze sportredactie

Uitgerekend Albertz, Duitser in Schotse dienst, maakte twee minuten voor tijd de enige treffer. De formatie van Advocaat had moeite de kansen te benutten.

Al na drie minuten kregen de Rangers - met Numan, Konterman, Ronald de Boer en Mols in de basis - de eerste mogelijkheid. Doelman Koch redde op een inzet van Miller. Daarna hadden Albertz, Ferguson en Ronald de Boer uitzicht op de openingstreffer. Zij faalden eveneens. Kaiserslautern, dat zich met succes vooral tot verdedigen beperkte, stelde daar pogingen van Djorkaeff en Yakin tegenover.

In de tweede helft nam Kaiserslautern langzaam de controle over. Nadat tien minuten voor tijd Petterson zijn tweede gele kaart had gekregen, wisten de Rangers tegen tien man toch nog de overwinning af te dwingen. De Boer en Mols maakten het einde van het duel niet mee. Zij werden in de tweede helft gewisseld.

Meer over