Gisbers definitief weg bij ploeg Europolis

Jan Gisbers is definitief weg bij de amateur-wielerploeg Europolis. Het contract van de Brabander, in de afgelopen jaren ploegleider bij de profformaties PDM en Festina, is afgekocht door het bedrijf....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Gisbers was door Europolis aangetrokken als adviseur van de amateurs. Daarnaast zou hij voor het bedrijf van directeur Wim de Witte, als co-sponsor actief bij de profploeg TVM, zoeken naar financiële middelen om een eigen profteam op poten te zetten. Daarin is Gisbers niet geslaagd.

Wim de Witte, via Polis Direct ook bij TVM betrokken, dacht via Gisbers een stap in het profpeloton te kunnen maken. Gisbers had via de verbintenis met TVM kunnen terugkeren bij de betaalde sector. Gesprekken met de leiding van TVM leerde De Witte, die in 1997 de ploeg van Cees Priem wil voortzetten als de huidige sponsor een stapje terugdoet, dat Gisbers niet langer welkom is.

Bart Voskamp heeft zijn contract met TVM met een jaar verlengd. De Wageninger tekende bij tijdens de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar won de 27-jarige coureur een rit in de Ronde van Spanje.

Meer over