Gewoon

SINDS verleden week werkt Flip nog maar een paar dagen per week. De eerste stap op weg naar de VUT is nu dus genomen, maar we vieren het niet....

Als fervent aanhanger van de Tour de France kom ik echter meteen op zijn allereerste vrije werkdag al in de problemen. Sinds jaar en dag volg ik de Tour via een klein teeveetje in de keuken. Ik poets wat, ik kook wat, en als het echt spannend is ga ik ervoor zitten. Wat is er mooier dan het halfslachtig afhalen van je sperzieboontjes terwijl de fietsers als gekken door het groen peddelen en Smeets je zijn praatjes verkoopt?

Flip gaat in de woonkamer voor de gewone grote tv zitten, dus kom ik er natuurlijk voor de gezelligheid bij. Welja. Maar Flip kwam meestal thuis van zijn werk als de eindsprint net af was, en hij kon dan natuurlijk niet zo meeleven. Hij wil ook vandaag niet meeroddelen over dopinggeruchten en hij is niet bereid om mee te gaan in de kleine weetjes waar ik zo van houd. Als een groepje fietsers ten onder gaat in een valpartij noemt hij ze zelfs sukkels.

Ik zit niet goed op de luie bank. Ik wil mijn keukenvloer doen. Als Flip voor de zoveelste keer zegt dat hij nooit begrepen heeft waarom ik altijd het kleine tv'tje kies terwijl we hier een veel beter beeld hebben, barst ik bijna los in een scheldpartij, maar net op tijd zie ik zijn gezicht: hij vindt die hele Tour maar niks. Hij doet alleen maar zijn best om mij een plezier te doen door samen te kijken en hij weet zich ook geen raad met z'n allereerste vrije dag.

We moeten nog een hoop leren, geloof ik. We hadden zulke mooie verwachtingen.

Meer over