Gewonden bij aanslag in Duitsland en partijleider Democraten stapt op

Goedemorgen. In Duitsland zijn 12 mensen gewond geraakt bij een zelfmoordaanslag van een Syrische asielzoeker bij een wijnrestaurant in Ansbach. De chaos op de wegen richting Dover lijkt eindelijk opgelost en Nederlandse atleten troffen hun onderkomen in het Olympisch dorp in Rio in erbarmelijke staat. Ook in dit ochtendoverzicht: wie gaat in Amerika de strijd om de arbeider winnen, Trump of Clinton?

Redactie
Het restaurant in Ansbach waar een 27-jarige Syrische vluchteling zichzelf opblies Beeld epa
Het restaurant in Ansbach waar een 27-jarige Syrische vluchteling zichzelf opbliesBeeld epa

Terwijl u sliep

Zelfmoordaanslag door Syrische asielzoeker in Duitsland: 12 gewonden

Een 27-jarige Syrische asielzoeker heeft zichzelf zondag opgeblazen voor een restaurant in de Duitse stad Ansbach, in de deelstaat Beieren. Bij de aanslag kwam de dader om het leven. Twaalf mensen raakten gewond, van wie drie zwaargewond.

Partijleider Democraten stapt op na 'Russische' WikiLeaks

De Democratische Partij heeft geprobeerd presidentskandidaat Bernie Sanders bij de Amerikaanse voorverkiezingen te dwarsbomen, blijkt uit sommige van duizenden e-mails die via WikiLeaks zijn geopenbaard. Partijvoorzitter Debbie Wasserman Schultz treedt af.

Dagenlange files op de wegen richting Dover opgelost

De chaos op de wegen richting de Britse havenstad Dover is zondagavond ten einde gekomen. Voor de ferry moeten automobilisten nog wel rekening houden met een wachttijd van een uur, maar de files op de wegen zijn verdwenen, zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Olympisch dorp Rio vol mankementen: 'Het is nog niet zoals we zouden willen'

De eerste groep Nederlandse atleten heeft vandaag zijn intrek genomen in het olympisch dorp in Rio de Janeiro. Ze troffen hun onderkomen in erbarmelijke staat. De nieuw gebouwde appartementen kampen met verstopte toiletten, stroomstoringen, lekkages en openliggende elektriciteitskabels.

Lange files zondag bij de haven van Dover Beeld afp
Lange files zondag bij de haven van DoverBeeld afp

Sportzomer Live

Reacties etappe 21 - Mollema: 'Ik kom hier nog wel terug'

Chris Froome heeft zondag voor de derde keer in zijn loopbaan de Ronde van Frankrijk gewonnen. Zoals verwacht kwam de leidende positie van de Brit van Team Sky in de slotetappe niet meer in gevaar. Op de Champs-Élysées sprintte de Duitser André Greipel naar de prestigieuze ritwinst.

Antidopingorganisatie ontevreden over IOC-besluit Russische sporters

Het mondiale antidopingagentschap WADA baalt van het Internationaal Olympisch Comité. Het IOC besloot zondag het advies van WADA in de wind te slaan en geen collectieve schorsing op te leggen aan Rusland voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het peloton op de Champs-Elysées Beeld anp
Het peloton op de Champs-ElyséesBeeld anp

Vandaag in het nieuws

De Democratische conventie gaat van start in Philadelphia. Hillary Clinton zal er officieel worden voorgedragen als presidentskandidaat. Verder begint vandaag voor de liefhebber het Condigne Open Nederlands Schaakkampioenschap.

Aanraders van de redactie

Wie wint in Amerika de slag om de arbeider?
De hardwerkende arbeiders voelen zich de dupe van de elite. Trump werpt zich op als hun kampioen. Maakt Clinton nog een kans bij hen? Vandaag begint de Democratische Conventie. (+)

Elma Drayer: We zijn er bijna! toont een universum zonder narigheid
Tot filosofische essays of wetenschappelijke beschouwingen heeft het programma nog niet geleid - althans, voor zover mij bekend. Maar lang zal dat vermoedelijk niet meer duren. Zodra immers een televisieformat torenhoog scoort, voelt intellectueel Nederland de behoefte het onbegrijpelijke succes van diepere betekenis te voorzien. Lees hier de column. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

'Na elk bloedbad zien we dat er waarschuwingssignalen zijn gemist'
Het standaardwerk van de Amerikaanse psycholoog Peter Langman, Why Kids Kill, werd bij de schutter thuis gevonden. 'Daders bestuderen vaak hun voorgangers.' Lees hier het interview. (+)

Chris Froome: 'Bij die afdaling heb ik me weer kind gevoeld'
Het plezier in het fietsen spat ervan af bij de Tourwinnaar. Zijn spectaculaire afdaling was een kick. 'Daar draait het allemaal om.' (+)

Chris Froome, in de gele trui, en de rest van de renners passeren de Arc de Triomphe. Beeld reuters
Chris Froome, in de gele trui, en de rest van de renners passeren de Arc de Triomphe.Beeld reuters

'In het Vaticaan is de helft homo'
Speciale gast op Europride 2016 is Krzysztof Charamsa, die binnen een uur nadat hij liet weten homo te zijn, zijn hoge positie in het Vaticaan verloor. (+)

Duikspullen verkopen voor een extra bus scheerschuim
Wat maak je mee in een Nederlands asielzoekerscentrum? Door de ogen van de Palestijnse Mohannad (39) en zijn gezin volgen we het dagelijks leven in de opvang. Deel 19: Geld tekort. (+)

Mohannad en zijn vrouw Layla, net nadat ze hebben gehoord dat ze een verblijfsvergunning krijgen. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Mohannad en zijn vrouw Layla, net nadat ze hebben gehoord dat ze een verblijfsvergunning krijgen.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Meer over