NieuwsNicaragua

Geweld Nicaragua eist opnieuw doden

In de Nicaraguaanse hoofdstad Managua zijn zaterdag acht mensen omgekomen, toen het geweld tussen demonstranten tegen de regering van president Daniel Ortega en de politie opnieuw oplaaide. Een gezin van zes kwam om het leven toen hun huis afbrandde nadat er molotov-cocktails naar binnen waren gegooid. Twee personen stierven door kogels.

In dit huis in Managua kwamen zes mensen om het leven nadat er tijdens straatprotesten brand was gesticht. Beeld EPA
In dit huis in Managua kwamen zes mensen om het leven nadat er tijdens straatprotesten brand was gesticht.Beeld EPA

Een familielid van het gezin vertelde tegen persbureau Reuters dat gemaskerde agenten het huis in brand staken, omdat de eigenaar geen sluipschutters op zijn dak wilde toelaten. Vier volwassenen en twee kinderen kwamen in de vlammen om.

Lokale media melden dat de twee andere mensen dodelijk getroffen werden toen politieagenten en regeringsaanhangers het vuur openden op demonstranten die een wegblokkade bewaakten.

Een kinderkamer in het verbrande huis. Bij de brand kwamen twee kinderen en vier volwassenen om. Beeld EPA
Een kinderkamer in het verbrande huis. Bij de brand kwamen twee kinderen en vier volwassenen om.Beeld EPA

Onderhandelingen

Eerder op de dag bereikten de regering en vertegenwoordigers van de demonstranten overeenstemming over een internationaal onderzoek naar het geweld en om blokkades te verwijderen. Beide partijen hebben laten weten door te willen praten.

Sinds de protesten tegen Ortega in april begonnen, zijn bij gewelddadige botsingen tussen demonstranten en de politie al meer dan 170 mensen omgekomen

Meer over