Geweergranaten en mitrailleurs in woning Reeuwijk

De politie heeft maandagavond in een woning in Reeuwijk een grote hoeveelheid zware wapens en bijbehorende munitie gevonden. Een 55-jarige man uit Volendam is hiervoor aangehouden.

ANP

Dat meldde de politie Hollands Midden dinsdag.

Geweergranaten


In de woning lagen ruim twintig vuurwapens, twee geweergranaten, zeker tien messen, een kruisboog met pijlen en een grote hoeveelheid bijbehorende munitie. Ook was er kruit om patronen te maken. Onder de vuurwapens zijn vijf zware automatische als een kalasjnikov AK-47, een colt M16, en een uzi-pistoolmitrailleur. Verder lagen in de woning diverse shotguns, riotguns, pistolen, revolvers en een floretgeweer. Onder de messen zijn bajonetten, vlindermessen en stiletto's.

De politie vermoedt dat het om een uit de hand gelopen hobby gaat. Ze kwam maandag direct in actie nadat informatie was binnengekomen.

De verdachte wordt nog gehoord. Het huis is van een kennis of vriend van hem.

Paul van Musscher, districtschef Gouwe IJssel, zei geschrokken te zijn van de hoeveelheid en de zwaarte van de wapens. ‘Bij verkeerd gebruik had er grote schade kunnen ontstaan. Het bezit is ten strengste verboden.’

De politie gaat na of de wapens eerder bij een misdrijf zijn gebruikt. Ook onderzoekt ze het motief van de man. In zijn woning in Volendam zijn ook drie wapens aangetroffen. De eigenaar van het huis in Reeuwijk is vooralsnog geen verdachte.

Meer over