Gevluchte penningmeester gepakt

De meest gezochte man van Denekamp, die zeker een half miljoen euro van de plaatselijke begrafenisonderneming Helpt Elkander heeft gestolen, is maandagmiddag aangehouden in de Portugese badplaats Milfontes.

AMSTERDAM - Het gaat om de modeltreintjes-fanaat Arwin van G., die de bankrekeningen van Helpt Elkander plunderde en op 2 januari met de noorderzon vertrok.

Van G. werd door een Nederlandse hotelbaas in Portugal herkend en vervolgens door de lokale autoriteiten gearresteerd. De Nederlandse politie heeft om zijn uitlevering gevraagd, zei een woordvoerder dinsdag. Van G. was niet alleen de penningmeester van de lokale begrafenisonderneming, maar ook politiek actief. Namens Lokaal Dinkelland ('Eerlijke politiek in woord en daad') zat hij in de gemeenteraad van deze Twentse fusiegemeente, waar ook Denekamp onder valt.

Gespeculeerd

In Denekamp werd volop gespeculeerd over de vluchtplaats van Van G. Hij zou in Zwitserland zijn gesignaleerd, en tegen bekenden hebben gezegd dat hij op vakantie ging naar Dubai. Het is geen verrassing dat hij uiteindelijk in Portugal is aangehouden. Van G. dreef de webwinkel 225Shop.nl, waar hij zowel modeltreinen als Portugees aardewerk verkocht.

Van G. staat te boek als een groot treinenliefhebber. Hij zette zich in voor de redding van het Spoorhuuske, het oude stationsgebouw van Denekamp. Daarnaast ging hij prat op het feit dat hij met pijn en moeite 'een tuinbaan van circa 260 meter' had aangelegd, voordat hij zich ging toeleggen op zijn webshop.

De affaire-Van G. heeft zich sinds diens plotselinge vlucht ontwikkeld tot een nachtmerrie voor de naar schatting 1.400 Denekampers die hun begrafenis via Helpt Elkander hebben geregeld. In eerste instantie leek het erop dat Van G. 21 duizend euro had gestolen, maar op een bijeenkomst afgelopen vrijdag in het cultuurhuis in Denekamp moest het bestuur toegeven dat de ex-penningmeester in drie jaar tijd zeker 500 duizend euro had weggeboekt.

undefined

Meer over