Gestroomlijnde vermomming

Een afstandsbediening voor je mobieltje, of een alarm voor verloren smartphones. Ook is er nu de BoomBass, een luidspreker voor de telefoon. Hebben de nieuwste smartphone-accessoires van HTC nut?

Vier jaar geleden kostte het de maffelijstjessite BuzzFeed geen enkele moeite om een top-20 samen te stellen van bizarre smartphone-accessoires. Een usb-oplaadkabel uitgedost als een navelstreng. Een puur akoestische versterker in de vorm van een fonograaf-hoorn. Een beschermhoes met een flessenopener ingebouwd.

Als we vandaag de dag zo'n lijstje zouden opstellen, zou de Mini+ van HTC hoog scoren: het is een telefoon voor je mobiel.

Er zijn situaties, redeneert de Taiwanese fabrikant, waarin je je telefoon niet wilt opnemen. Bijvoorbeeld als je op je smartphonescherm naar een spannende film zit te kijken en er iemand belt of sms't. Het idee is dat je in die gevallen de Mini+ opneemt, zonder de film te onderbreken.

De Mini+ (vanaf 80 euro) fungeert als een afstandsbediening voor je mobiele telefoon. Op een klein beeldscherm verschijnen in vier grijstinten sms'jes, e-mails en andere meldingen die op je smartphone binnenkomen. Je kunt de Mini+ ook als afstandsbediening voor de camera in je mobiele telefoon - handig voor groepsfoto's waarop je ook als fotograaf wilt staan. De Mini+ is verder voorzien van een laserpointer, voor bij PowerPoint-presentaties.

De Mini+ is ook te gebruiken als afstandsbediening voor de televisie, mits daarvoor nog een accessoire wordt aangeschaft: een HTC Media Link HD (vanaf 80 euro).

De Mini+ oogt als een slank, draadloos telefoontoestel. Volgens HTC heeft deze telefoon-voor-je-mobieltje een spreektijd van 9 uur en gaat-ie in de slaapstand zo'n 95 uur mee. De Mini+ is voor alle HTC One-toestellen geschikt, maar zou ook met telefoons van andere merken moeten werken, zolang ze maar via bluetooth of NFC met elkaar kunnen communiceren.

Het nut is net als schoonheid in the eye of the beholder: hoe vaak wil je je telefoon opnemen als je hem niet wilt opnemen?

Een nuttiger accessoire lijkt de HTC Fetch (vanaf 25 euro). Dat is een alarm dat afgaat als je je smartphone ergens laat liggen. Ook kan het je telefoon laten afgaan als je hem uit het oog bent verloren. Als je ze beide verliest, kun je online een kaart opvragen met de locatie waar ze voor laatst nog bij elkaar waren.

Het nut van de Fetch wordt evenwel beperkt door de aangewende technologie. De twee toestellen zijn met elkaar verbonden via bluetooth, dat in het gunstigste geval een bereik heeft van 15 meter. Als iemand de benen neemt met jouw toestel valt hij al snel niet meer te traceren.

Een derde opvallende accessoire van HTC is de BoomBass (vanaf 70 euro), een vierkante subwoofer die in de palm van je hand past en helpt meer bas uit je smartphone te persen. Het is niet de kwaliteit van deze luidspreker die indruk maakt, maar het design. Het onderste deel is uitschuifbaar en dient als een standaard voor je smartphone.

De BoomBass is geen docking station; je kunt je telefoon er niet mee opladen. De extra bas heeft alleen maar effect bij toestellen die luidsprekers aan de voorzijde hebben, waardoor bijvoorbeeld bestsellers als de iPhone 5 en de Galaxy S4 afvallen.

Er zijn betere en anders wel maffere mobiele luidsprekers: BuzzFeed had er in 2010 twee in de vorm van een dansende kat en hond.

undefined

Meer over