Geplaagd NAC tankt vertrouwen met zege in Leeuwarden

NAC Breda heeft zaterdag een einde gemaakt aan een reeks van negen wedstrijden zonder overwinning. De Bredanaars wonnen bij SC Cambuur met 1-0 door een doelpunt van Erik Falkenburg.

null Beeld anp
Beeld anp

Met de eclatante nederlaag tegen FC Utrecht (5-1) van vorige week nog vers in het geheugen, zal NAC niet met het grootste zelfvertrouwen aan de aftrap zijn verschenen in Leeuwarden. De Bredanaars waren door de tegenvallende resultaten in de voorbije weken afgegleden naar de voorlaatste plaats.

Dat het zelfvertrouwen niet groot was bij de gasten was met name in de openingsfase te merken. In de passing ging meer fout dan goed bij de ploeg van trainer Eric Hellemons. Het was aan de aanvallende onmacht van Cambuur te danken dat NAC toch vrij simpel overeind bleef.

Cambuur had wel het betere van het spel. Bartholomew Ogbeche, terug van een schorsing, en Lucas Bijker probeerden het met schoten van afstand. Die zeilden echter over of naast en deden Jelle ten Rouwelaar nauwelijks met de ogen knipperen. Het was zelfs NAC dat op voorsprong kwam. Erik Falkenburg kopte halverwege de eerste helft raak uit een voorzet van Sepp de Roover: 0-1.

Die voorsprong was wel enigszins tegen de verhouding in, maar Cambuur mocht het zichzelf aanrekenen dat het niet meer deed met het vele balbezit. In de tweede helft tekende zich eenzelfde scenario af. Het was wederom de thuisclub die aan de bal was en NAC dat loerde op de counter.

Albert Rusnák was twee keer dichtbij met een schot van afstand, maar dat was tegelijkertijd het manco van Cambuur. Echt dicht bij Ten Rouwelaar kwam de ploeg niet. En dus hield NAC de voorsprong vast tot het eind, ook al beperkten de gasten zich tot verdedigen.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over