George Bush bezoekt Duitsland

ROSTOCK (ANP) - De Amerikaanse president George Bush is woensdagavond in Duitsland aangekomen voor zijn derde bezoek aan dat land. Het presidentiële toestel met Bush en zijn vrouw Laura landde op een vliegveld bij Rostock.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal Bush ontvangen in haar kiesdistrict in de Oost-Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Merkel wil Bush, die voor de derde keer Duitsland aandoet, zo een indruk geven van de situatie in de voormalige DDR. Verder bespreken zij donderdag de actuele internationale crises. Merkel wil daarbij zo nauw mogelijk optrekken met het Amerikaanse staatshoofd.

Nooit eerder zijn in Mecklenburg-Voor-Pommeren zulke strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Maar liefst 12.500 agenten zijn op de been om Bush voor terreuraanslagen te beschermen. Het hele centrum van Stralsund wordt donderdag voor autoverkeer afgesloten. Burgers die langs de route die Bush aandoet wonen, moeten hun ramen gesloten houden. Uit de kust in de Oostzee ligt een Amerikaans oorlogsschip.

Meer over