Georganiseerd uitspatten

Sex, drugs, Ibiza. Het Engelse blad Mixmag confronteert de gemiddelde toerist direct met zijn hopeloze burgerlijkheid. 'Your ultimate guide to the best seven days of your life', belooft de cover....

Daar snakken we allemaal naar, ook wij gewone huis-tuin-en-keukenburgers voor wie het waarschijnlijk toch een ruime bungalowtent in Frankrijk wordt. Daar waar zoonlief zijn been lelijk zal openhalen aan een steen in het leuke riviertje en moeder nog stevig zal zitten balen vanwege die hele week bewolking.

Op Ibiza gebeuren zulke dingen niet, daar schijnt altijd de zon. Daar ga je niet suffen, maar clubben. In wervelende clubs als Amnesia, Eden, El Divino, Es Paradis of Pacha. Na een daverende nacht gedanst te hebben op pillen, zal een mega-afterparty volgen in A Villa, in de heuvels. Daar kun je niet alleen eindeloos blijven drinken en dansen, maar ook zwemmen en zelfs slapen als het allemaal wat te veel wordt.

Hoe ruig en oneindig feestelijk het uitspatten op Ibiza ook klinkt, tegelijk valt op hoe wanhopig georganiseerd deze beste zeven dagen van je leven dreigen uit te pakken. Want Mixmag neemt de clubber volledig aan het handje. Op zoek gaan naar een mooie plek voor een zonsondergang hoeft niet, de guide heeft de mooiste plekjes al op rij gezet.

Bij Punta Galera is de beste zonsondergang te zien, maar je kunt ook verschillende bars langs om gesteund door spirituele muziek en duizend klappende mensen weer een mega-ervaring op te doen. Op de boot kijken is ook een aanbeveling en wie klein is, moet hoog bij Atalia de Sant Joseph gaan kijken.

De Ibiza-clubber hoeft van het blad werkelijk nergens zelf naar op zoek te gaan, te ontdekken of onverhoopt mee te maken. Stap voor stap wordt uitgelegd waar de leukste parties worden gegeven.

Mixmag onthult al dat je op de La Troyanacht in Amnsesia in een schuimbad alle remmen los kunt gooien. Wie er achter wil komen waar illegale parties worden geveven, moet in bars als Las Dalias en El Tiempo rondhangen. Wie geen losers in voetbalshirts wil tegenkomen, mijdt West End, waar het weer uitstekend toeven is als de portemonee uitgeput is.

Met de Mixmag in je hand, kom je ook vanzelf op het goede strand. En domoren worden gewaarschuwd niet met te veel drank in de auto te gaan zitten en voorzichtig om te gaan met drugs. Voor 100 pillen op zak kun je vier jaar zitten, waarschuwt het blad. Heel handig volgt een rij adressen en telefoonnummers van ziekenhuizen, politie en het Britse consulaat.

Het leven is kort en het motto is dus Paradise Now! Vanuit die optiek opereert ook het deftiger blad Living, 'Over de leuke dingen van het leven'. Het mei-nummer had Barcelona in de aanbieding, ook een must voor de hippe chic. Met het blad in de hand moet het lukken in een week de hipste tenten, mooiste gebouwen, lekkerste tapasbars en leukste winkels te zien.

De Passeig de Gràcia is de 'chicste en duurste winkelstraat' in Barcelona, restaurant El Japonès is 'hip en vrij nieuw', wie van kroketten houdt wipt aan bij Lugano, waar 57 verschillende kroketten op de kaart staan en in de wijk El Raval hangt, heel authentiek, het wasgoed in de straat. Beroemde espadrilles-winkeltjes, het Picasso-museum, de gebouwen van Gaudí; werkelijk, in Barcelona hoef je je niet te vervelen.

Zelfvoldaan zakt de burgertoerist terug in zijn opklapstoel, blij dat hij niet zoveel hoeft en dat zijn campingriviertje misschien nog wel meer avontuur biedt.

Meer over