Genomineerden bekend

De kunstenaars Rory Pilgrim, Tala Madani, Charlotte Dumas, David Jablonowski en Sarah van Sonsbeeck zijn genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs (VKBKPrijs). De winnaar wordt in het voorjaar van 2012 (precieze datum nog onbekend) tijdens een live-uitzending van Kunststof TV bekendgemaakt. Hij of zij zal worden gekozen door een jury onder leiding van oud-voetballer, columnist én kunstliefhebber Jan Mulder. In de aanloop naar de prijsuitreiking zal het werk van de kanshebbers te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. De winnaar krijgt 10 duizend euro.

Het is de zesde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren Nathalie Bruys (2006), Guido van der Werve (2007), Eylem Aladogan (2009) en Navid Nuur in 2010. Vorig jaar won Ahmet Ogut de prijs. De VKBK prijs is een samenwerking tussen de Volkskrant, NTR en het Fonds BKVB om aankomend artistiek talent onder de aandacht te brengen. De kandidaten werden uitgekozen door de 'scouts' Erik van Lieshout (kunstenaar), Domeniek Ruyters (hoofdredacteur Metropolis M), Ella van Zanten (Hoofd Kunstzaken Rabobank), Chris Driessen (curator Fundament Foundation) en Macha Roesink (directrice Museum De Paviljoens Almere).

cameraman Coolen wint Stan storimansprijs

Nieuwsuur-cameraman Ivo Coolen (37) heeft gisteren de Stan Storimansprijs 2011 ontvangen voor een reportage die hijmaakte over de revolutie in Egypte. Coolen 'draaide' op het Tahrirplein op de dag dat Mubarak de macht moest afstaan. Hij filmde de emoties, de confrontaties met het leger, het traangas. 'De grote lijn plus de details resulteerde in een meeslepende reportage', aldus de jury onder voorzitterschap van Ad van Liempt (oud-hoofdredacteur NOVA). Coolen ontving de prijs uit handen van Marjolein Storimans, de weduwe van de in 2008 in Georgië om het leven gekomen RTL-cameraman Stan Storimans.

Waar Heeft de Wereld het over?

Wereldwijd #TheAvengers

Enthousiaste reacties op de deze week gepresenteerde trailer van The Avengers, de nieuwe superheldenfilm die in het voorjaar van 2012 in de bioscopen te zien zal zijn. In The Avengers werken talloze bekende superhelden, zoals Iron Man, The Hulk, Thor en Captain America, samen om de aarde te beschermen tegen een onverwachte vijand.

Wereldwijd # iPhone 4S

In de week dat het nieuwste model iPhone verschijnt, heeft de Britse krant The Guardian schrijver/ presentator/ Apple-fanaat Stephen Fry zover gekregen om de telefoon te recenseren. Fry is vooral enthousiast over 'siri', een toepassing op de iPhone 4S die fungeert als een assistent aan wie je vragen kunt stellen. Fry schrijft: 'Je praat ertegen en het praat terug. Ik vroeg Siri 'Wat is de hoofdstad van Finland?' en je krijgt het antwoord, een kaart en nog meer details. Het is snel en heel erg indrukwekkend.'

'Nee, dit is geen Pauw & Witteman'

Presentatrice Nikkie Plessen bereidt in een interview met het Algemeen Dagblad de kijker alvast voor op het gebrek aan inhoud van het nieuwe programma New Chicks: Brabantse Nachten op de Antillen.

undefined

Meer over