Advertorial

Geniet van extra uren zon in Noord-Noorwegen

De zon bereikt zijn laagste stand en je tuurt over de grote watervlakte. Verder naar het noorden in Europa kan niet. De Noordkaap is het uiterste puntje in Noord-Noorwegen, ver boven de poolcirkel, daar moet je een keer geweest zijn.

Noordkaap Beeld Bjarne Riesto, www.nordnorge.com
NoordkaapBeeld Bjarne Riesto, www.nordnorge.com

Met 24 uur zon gedurende de twee zomermaanden heb je extra tijd om te genieten van dit bijzondere deel van Noorwegen. Het grillige landschap met fjorden, eilanden en loodrechte bergwanden maakt indruk. Maar het daagt je ook uit. Klimmend naar de rand van de klif, de vogels die over zee scheren en in de verte de vissersboten die de verse krab en kabeljauw ophalen die dezelfde avond nog op je bord ligt. Ultiem genieten van de natuur in het bijzondere licht van de middernachtzon.

Stap aan boord van de Hurtigruten
In de verte zie je het passagiersschip aankomen. Over een half uur legt hij aan. De beroemde veerdienst langs de kust van Noorwegen begon als postboot en is nog steeds een van de belangrijkste verbindingen tussen de eilanden en steden langs de kust. De Hurtigruten vervoert vooral passagiers maar ook nog steeds vracht en post. Een ideale manier om het noorden van Noorwegen te ontdekken. Vaar langs de prachtige Lofoten of neem de noordelijke route richting Kirkenes dicht bij de Russische grens en langs de Noordkaap. Vanaf het dek heb je een geweldig uitzicht over de dramatische bergen, de fjorden en pittoreske vissersdorpjes met hun kleurrijke haventjes. Maar ook Tromsø wordt aangedaan, de grootste stad van Noord-Noorwegen. Een bijzondere belevenis.

Noorwegen door de ogen van een local
Arne ter Mors is 47 jaar en woont in Tromsø, Noord-Noorwegen. "We wonen hier in de stad maar ook midden in de natuur en voelen ons er thuis. De omgeving, de mensen, Noord-Noorwegen biedt een geweldige leefomgeving en daar kunnen we dagelijks van genieten."

Spot het wild en ontdek de Sami cultuur
De regio Noord-Noorwegen is de plek waar je wild kunt spotten. Vanaf de eilanden van Vesterålen bereik je de beste plekken om walvissen te spotten en Varanger in het uiterste noorden is een eldorado voor vogelaars. Daarnaast maak je kennis met de Sami cultuur. Zij waren de oorspronkelijke bewoners van dit ruige gebied en hebben geleerd hier te overleven. Ieder jaar in juli vindt in Olmmáivággi (Troms) het Riddu Riddu muziek- en cultuurfestival plaats. Dit evenement geeft een goede inkijk in het leven van de Sami.

Laat je inspireren op www.visitnorway.com/ontdek

Walvis Beeld Marten Bril
WalvisBeeld Marten Bril
Hurtigruten in Tromsø Beeld Baard Loeken, nordnorge.com.
Hurtigruten in TromsøBeeld Baard Loeken, nordnorge.com.
De Lofoten Beeld Baard Loeken, www.nordnorge.com
De LofotenBeeld Baard Loeken, www.nordnorge.com
De Sami Beeld Magnus Strøm, www.nordnorge.com
De SamiBeeld Magnus Strøm, www.nordnorge.com
Meer over