Gemiste kansen houden Roemenië en Zwitserland in evenwicht

Roemenië heeft woensdagavond door een gelijkspel tegen Zwitserland (1-1) het eerste puntje gepakt op het Europees kampioenschap voetbal. Het was een enerverend duel.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Roemeen Bogdan Stancu maakte uit een strafschop de 1-0, nadat verdediger Lichtsteiner de spits aan zijn shirt naar de grond trok. Het was alweer zijn tweede penalty. Tegen Frankrijk maakte hij ook de gelijkmaker.

Onder leiding van bondscoach Angel Iordanescu kregen de Roemenen in de eerste helft genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Maar een schot van Chipciu zeilde voorlangs en Sapunaru raakte de paal.

Na rust schoot de Zwitserse verdediger Johan Djourou bijna in eigen doel. Opgelucht zag doelman Yann Sommer de bal naast gaan. Het zou een wel heel fortuinlijke 2-0 voor Roemenië zijn geweest. Drie minuten later zorgde ploeggenoot Admir Mehmedi zelfs met een verwoestende poeier voor de Zwitserse gelijkmaker.

Ondanks de kansen over en weer bleef het daarna bij een gelijke stand. Het Zwitserse talent Breel Embolo kopte ternauwernood over. En de verre, verre vrije trap van uitblinker Gabriel Torje zwabberde nog bijna langs doelman Sommer.

Zwitserland heeft met vier punten uit twee duels een goede uitgangspositie voor een plek in de achtste finales maar heeft zondag nog wel de lastige opgave tegen Frankrijk op het programma. Roemenië speelt dan tegen Albanië.

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over