Geldautomaat Rabo verminkt pinpasjes

Zo'n 200 pashouders van de Rabobank kunnen morgen een brief in de bus verwachten omdat een geldautomaat in Eindhoven hun pas onbruikbaar heeft gemaakt....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

'We willen vandaag nog een brief sturen naar de klanten dat ze een nieuwe pas kunnen krijgen. Als ze snel op vakantie gaan kunnen ze ondertussen kosteloos reischeques meekrijgen', aldus een woordvoerder van de Rabobank.

De pinpassen zijn door een defecte paslezer bij een automaat in het centrum van Eindhoven verminkt en leveren daarom geen geld meer op als de houder geld wil trekken.

Er hebben zich tot nu enkele tientallen pashouders gemeld bij de Rabobank. De paslezer is vervangen en de Rabobank is nu op zoek naar de oorzaak van het probleem, dat zich nog niet eerder heeft voorgedaan. De andere 1799 pinautomaten van de Rabo, die geleverd worden door AT & T, vertonen geen mankementen, aldus de woordvoerder.

Pashouders die al op vakantie zijn gegaan nadat hun pas door de kapotte automaat is verminkt, hoeven zich geen zorgen te maken omdat paslezers in het buitenland de informatie op een ander spoor van de pas lezen.

Meer over