Geen zoete wraak, maar matte sfeer bij Duijnwijck

Na acht speelronden geeft de ranglijst van de badmintoncompetitie een onoverzichtelijk geheel. Terwijl de ongeslagen koplopers Culemborg en Nuenen gewoon doorgaan met winnen, kreeg BCO voor de tweede achtereenvolgende week uitstel....

Van onze badmintonmedewerker

HAARLEM

Bij Duinwijck tegen Culemborg stond alles in het teken van revanche. De veelvoudig landskampioen had in Culemborg tegen de jonge bende van coach Jos Hes een onverwachte nederlaag geleden. Daarbij werd het duel tevens ontsierd door allerlei randverschijnselen.

Duinwijck-coach Herman Leidelmeijer: 'Mede daardoor had ik verwacht dat er een zoete wraak zou volgen. Het tegendeel was echter waar. Er was sprake van een matte sfeer en ik miste bij ons de wilskracht om er alles uit te halen.'

Komende week zullen de pupillen van Leidelmeijer weer eens wakker worden geschud om in het vervolg van de competitie nog een hoofdrol te gaan vertolken. Als excuus voor de 6-2 nederlaag kon Duinwijck aanvoeren dat Caroline Glebbeek door een blessure nog niet opgesteld kon worden. Bij de mannen was kopman Alex Meijer door trainingsachterstand alleen in het dubbel inzetbaar.

Met zijn partner Dennis Lens won Meijer het dubbelspel. Voor de talentvolle Lens liep het enkelspel alsnog goed af. Na royaal afstand te hebben genomen van Arjan Regtien verzwikte hij aan het eind van de tweede game zijn enkel. Vooral daardoor werd een derde reeks noodzakelijk waarin de speler van Duinwijck wederom liet zien de sterkste te zijn.

Leidelmeijer: 'Als we compleet zijn is Culemborg te pakken in de play-off-ronde over enkele maanden. Daar gaan we ons nu op richten maar dan moet Nuenen nog wel als eerste eindigen.

Stand: Culemborg 8-15, Nuenen 7-13, Duinwijck 8-10, Velo 8-8, BCO 6-4, Pellikaan 7-4, Esca 7-3, Victoria 7-1.

Meer over