Geen zin om op te staan

De Europese werknemer heeft geen zin om op te staan. In ieder geval niet om naar het werk te gaan....

85 Procent van de Europese werknemers gaat 's morgens met lood in de schoenen naar de baas, blijkt uit onderzoek van de beloningadviseurs. Daarvan komt 20 procent volkomen ongemotiveerd aan. De overige 65 procent weet zich op z'n hoogst matig gemotiveerd door de dag heen te slaan. Slechts 15 procent wil er hard aan trekken. Deze groep zegt in hoge mate gemotiveerd te zijn.

Steven Meester, hoofd afdeling beloning en prestatiemanagement bij Towers Perrin, noemt het hoge percentage laag en matig gemotiveerde werknemers 'verrassend en zorgwekkend'.

Towers Perrin ondervroeg vijftienduizend werknemers in Groot-BrittaniFrankrijk, Nederland, Spanje en ItaliDe deelnemers kregen zeven stellingen voorgelegd, waaronder: 'Het bedrijf insprireert mij om mijn best te doen' en: 'Ik ben gemotiveerd om bij te dragen aan het succes van het bedrijf'.

De Nederlanders doen het niet best op de motivatieladder. Het percentage zeer gemotiveerde werknemers is met 12 procent net iets hoger dan in Spanje en ItaliDaar is 11 procent van de werknemers bereid zich volledig in te zetten voor de goede zaak. Vooral het middensegment in Nederland is groot. 71 Procent van de Nederlanders gaat matig gemotiveerd aan de slag.

Is hier iets aan te doen? Towers Perrin meent van wel. Het adviesbureau zoekt de oplossing niet geheel verrassend in de salaring. Volgens Meester kun je werknemers beter motiveren door beloning te koppelen aan prestatie. 'Mensen vragen zich af waarom ze betaald krijgen en wat dat te maken heeft met hun prestaties. De vakbonden sputteren tegen, maar beloning naar prestatie moet er in Nederland nog veel meer van komen.'

Maar ook de baas moet zijn gedrag veranderen. Europese Leidinggevenden doen het volgens Towers Perrin niet best. Zo is meer dan de helft van de werknemers van mening dat hun directe baas geen belangstelling toont.

Niet iedereen deelt de analyse van Towers Perrin. Motivatiespecialist Frans van Schijndel, bijvoorbeeld, gelooft niet dat het werkelijk zo slecht is gesteld met de motivatie van Nederlandse werknemers. Van het invoeren van prestatiebeloning verwacht hij ook niet al te veel. 'Mijn stelling is dat mensen van nature iets willen bereiken. Als die natuurlijke motivatie ontbreekt dan moet je jezelf afvragen hoe dat komt.'

Meer over