Geen strafvervolging Daphne Deckers

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaat Daphne Deckers niet vervolgen voor het verwonden van Story-verslaggever Guido den Aantrekker...

De zaak tegen de schrijfster, presentatrice en voormalig fotomodel is geseponeerd omdat er geen bewijzen zijn dat er opzet in het spel was, aldus justitie vrijdag.

Deckers verwondde de verslaggever half november op een feestje van Heleen van Royen met een kapot champagneglas. Den Aantrekker hield er een gehechte kin aan over. Volgens Deckers was het een ongelukje en wilde ze de inhoud van het glas over zijn overhemd gieten. De Story-verslaggever meende dat er wraak in het spel was en deed aangifte wegens mishandeling.

Volgens Den Aantrekker was Daphne kwaad omdat hij in het weekblad een verhaal over haar had geschreven naar aanleiding van een interview met haar ex Maurice van Zeist. Die vertelde in het artikel dat Daphne hem al jarenlang uitmaakt voor oplichter.

De verslaggever verklaarde tegen justitie dat Daphne hem opzettelijk in het gezicht sloeg terwijl hij net een slok van zijn champagne wilde nemen. Het glas brak en Den Aantrekker voelde pijn in zijn kin. De arts constateerde een ‘oppervlakkige snijwond kleiner dan 1 centimeter, die gelijmd is’.

Deckers wilde een ‘wegwerpgebaar’ maken richting de verslaggever, zei ze tegen het OM. Den Aantrekker hield toen net zijn champagneglas voor zijn borst en deed in een reflex zijn hand omhoog. Ze heeft meteen haar excuses aangeboden en gezegd dat de verwonding niet de bedoeling was, aldus de verklaring.

De lezingen van Deckers en Den Aantrekker staan tegenover elkaar, maar volgens het OM zijn er geen getuigen die de versie van een van beiden kon onderschrijven. Justitie gaat daarom vooralsnog uit van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Meer over