Geen spoor mishandelaars Groep Wilders

DEN HAAG (ANP) - Er is nog geen spoor van de groep personen die vrijdagavond in Den Haag twee medewerkers van de Groep Wilders mishandelden. Het gaat volgens de politie om zes tot acht jongeren die de medewerkers, die verkiezingsposters aan het plakken waren, achtervolgden en mishandelden.

Een woordvoerder zei zondag dat de politie maandag de beelden van de bewakingscamera's van het Vredespaleis opvraagt. De plakkers van Wilders kregen klappen op het Carnegieplein, voor het Vredespaleis.

Mogelijk kunnen de mishandelaars geïdentificeerd worden met behulp van de camerabeelden. De twee slachtoffers worden zondag nogmaals gehoord in de hoop dat zij duidelijkere signalementen kunnen geven.

Achtervolging

Tijdens het plakken van de posters, onder meer op het Hobbemaplein en bij station Hollands Spoor, werden de medewerkers lastiggevallen door een groep van vijf of zes mannen. Volgens de politie achtervolgden zij vermoedelijk op scooters de posterplakkers in hun auto.

Op het Carnegieplein schopten, sloegen, bedreigden en bespuugden de belagers de medewerkers. De auto werd bekrast.

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag noemde het ,,onaanvaardbaar'' wat er is gebeurd. ,,Er moet alles op alles worden gezet om de daders te pakken te krijgen, zodat ongestoord verkiezingscampagne gevoerd kan worden.'' Geert Wilders is blij dat Deetman de zaak serieus aanpakt. De politie roept getuigen op zich te melden.

Meer over